Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă îi dă sfaturi lui Iohannis: ”Eu cred că nu trebuie să intervenim în justiție”

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat, marți, pe președintele Klaus Iohannis de imixtiune în justiție, după ce șeful statului a cerut demisia șefului DIICOT Felix Bănilă pentru ancheta defectuoasă în cazul de la Caracal.

Liderul PSD susține că, atunci când a luat primele măsuri referitoare la ancheta din Caracal, președintele Iohannis era în vacanță, astfel că intervenția sa de acum este una ... electorală.

”Legat de ceea ce a spus domnul președinte, este cel puțin ciudat. Dacă îmi aduc eu bine aminte, când a fost cazul Caracal, pe care domnul președinte și-a amintit de ... de care domnul președinte și-a amintit după 3 luni, dânsul era în vacanță, eu m-am întors în București și am luat primele măsuri. Eu cred că nu trebuie să folosim o tragedie ca o temă de campanie electorală.” - a spus premierul României.

Totodată, șeful Guvernului spune că, prin cererea de demitere a șefului DIICOT, Iohannis intervine în justiție.

”De fiecare dată am spus că pe justiție trebuie o analiză în domeniul justiției. Dacă eu făceam acea afirmație pe care a făcut-o domnul președinte aseară, să cer demisia cuiva, cred că era un scandal foarte mare acum. Eu cred că nu trebuie să intervenim în justiție, cred că trebuia să ceară o analiză a activității, să vadă pașii desfășurați. Este foarte ușor să ieși în public să ceri demisia cuiva.” - a spus Viorica Dăncilă.

Citește și
klaus iohannis
Preşedintele Iohannis a cerut demisia şefului DIICOT, Felix Bănilă. "E revoltător"

Într-o declaraţie de presă susţinută luni la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis i-a reproşat lui Felix Bănilă modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal, adăugând că implicarea DIICOT ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism şi credibilitate.

Klaus Iohannis a spus însă că, sub conducerea lui Bănilă, "acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult