Guvernul aprobă expropierea unor imobile, din cauza unor proiecte de infrastructură
La începutul ședinței, Dăncilă a anunțat că Guvernul are 3 noi membri: vicepremierul Mihai Fifor, ministrul de Interne Nicolae Moga și ministrul de Externe Ramona Mănescu.
”Mă bucur că revine în echipă Mihai Fifor, de această dată în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, un om cu experiență și cu performanțe în exercitarea actului guvernamental. De asemenea, urez bun venit în echipă ministrului Afacerilor Externe Ramona Mănescu și minstrului Afacerilor Interne Nicolae Moga. Vă doresc mult succes și vă asigur de toată susținerea mea pentru punerea în aplicare a proiectelor guvernamentale.” - a spus Dăncilă.
Potrivit agendei Guvernului, Executivul va aproba declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional "Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov- Sighişoara".
Proiectul vizează "aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov-Sighişoara, subsecţiunile: 1. Braşov-Apaţa şi 3. Caţa-Sighişoara', de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Braşov, Bod, Feldioara, Măieruş, Apaţa şi Caţa - judeţul Braşov; Saschiz, Vânători, Albeşti şi Sighişoara - judeţul Mureş şi Belin - judeţul Covasna".
Totodată, pe agenda şedinţei se află şi reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Autostrada Sebeş-Turda".
Un alt proiect vizează modificarea şi completarea hotărârii privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum expres Craiova-Piteşti şi legăturile la drumurile existente", tronsonul 2, aflate pe raza localităţilor Bârza, Piatra-Olt, Slătioara şi Valea Mare din judeţul Olt.
Potrivit Agerpres, pe agenda şedinţei de Guvern se află şi reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii 'Centru regional de cercetări avansate pentru boli emergente, zoonoze şi siguranţă alimentară-ROVETEMERG' la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară 'Ion Ionescu de la Brad' din Iaşi.
Un proiect privind stabilirea nivelului stocurilor minime şi aprobarea modului de calcul al stocurilor de urgenţă pentru ţiţei şi/sau produse petroliere a căror constituire revine titularilor obligaţiilor de stocare în vederea menţinerii acestora în anul 2020 figurează pe agenda Guvernului.
Pe ordinea de zi se mai află şi un proiect de lege pentru modificarea OUG 104/2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră.
Totodată, Executivul va adopta o hotărâre privind aprobarea înscrierii coridorului de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ''Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an'', aflat în administrarea Ministerului Energiei, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului".
În cadrul şedinţei Guvernului va fi prezentat şi un raport privind creanţele României la 31 decembrie 2018 provenite din activitatea de export, cooperare economică internaţională şi alte acţiuni externe, derulate înainte de 31 decembrie 1989.
Pe ordinea de zi figurează şi o informare privind situaţia asigurării manualelor şcolare pentru anul şcolar 2019 - 2020.
Sursa: Pro TV, Agerpres
Etichete: guvern , sedinta de Guvern , viorica dancila , infrastructura
Dată publicare: 24-07-2019 09:45