Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dacian Cioloș își anunță retragerea din politică. Ce se va întâmpla cu fostul premier

Dacian Cioloș se retrage de pe prima scenă a politicii și va rămâne simplu membru REPER, ca reacție la eșecul înregistrat în alegerile locale și europarlamentare de către formațiunea pe care o conduce.

Dacian Cioloș se va retrage din politică după eșecul înregistrat de REPER la alegerile locale și europarlamentare, au declarat surse politice pentru Știrile PRO TV.

Fostul premier și comisar european va renunța la funcția de conducere în REPER, formațiune unde era co-fondator și în care va rămâne simplu membru, dar s-a arătat deschis pentru orice alt proiect politic.

Cioloș și-a asumat înfrângerea categorică suferită de partidul său la alegeri și a decis să nu mai iasă de acum în față și să nu se mai implice în deciziile partidului, explică sursele citate.

Cioloș nu vrea o asociere cu Elena Lasconi

Potrivit acestora, există în REPER discuții privind o asociere cu USR-ul Elenei Lasconi, dar pe care Dacian Cioloș nu o agreează, considerând-o prea autoritară.

Citește și
Dacian Ciolos
Dacian Cioloș se recunoaște învins: "Scorul național este un eșec pentru REPER"

”Scorul naţional este un eşec pentru noi, dar şi pentru toată mişcarea de modernizare a României şi este un mesaj şi un duş rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea. Sunt multe decizii din trecut care ne-au adus aici, orgolii, semnale prost înţelese. De aceea, cred că după ce avem rezultatele finale, trebuie să judecăm şi să acţionăm pe baza lecţiilor învăţate şi a mesajului transmis de alegători, iar cei care au energia şi validarea oamenilor, să încerce rapid reconstrucţia opoziţiei centrist-liberale, fără egouri şi fantomele trecutului", a declarat Dacian Cioloș după anunțarea rezultatelor de la alegeri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult