Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Criză politică. Premierul desemnat Nicolae Ciucă încearcă din nou să negocieze cu PSD și USR

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ca să își strângă majoritatea și să își instaleze miniștrii la Palatul Victoria, premierul propus Nicolae Ciucă ar putea avea din nou discuții cu PSD și USR.

Până acum, ambele partide au anunțat că NU vor vota acest al doilea premier propus, decât dacă primesc ministere în noul guvern.

Social-democrații s-au reunit din nou, pentru a decide în ce condiții și-ar putea da votul. Aceștia sunt consecvenți deciziei luată până acum: nu vor susține un Guvern minoritar PNL-UDMR decât dacă vor primi portofolii la masa Guvernului.

Cu toate acestea, cei de la PSD sunt dispuși să discute în continuare cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Surse din PNL spun că acesta ar intenționa să aibă din nou discuții cu cei din PSD. Până acum, au avut loc două astfel de discuții, dar neoficiale.

PNL are în prezent 121 de parlamentari și are nevoie de 234 de voturi pentru ca Guvernul propus de Nicolae Ciucă să fie pus în funcție. Mai mult decât atât, dintre acești 121 de parlamentari este posibil ca mai mulți să demisioneze, pentru a-l urma pe Ludovic Orban. Până acum, 12 dintre aceștia au anunțat că nu vor vota un Guvern Ciucă.

Citește și
Nicolae Ciuca
Ciucă anunță prioritățile programului de guvernare: Criza sanitară și creșterea prețurilor la energie și gaze naturale

Marți, 2 noiembrie, vor avea loc audierile miniștrilor propuși de Nicolae Ciucă, iar miercuri se va da votul în Parlament.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult