Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Conducerea CSM a discutat cu președintele Iohannis pe tema eliminării pensiilor speciale

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Margareta Tînţ, şi cu vicepreşedintele CSM, Tatiana Toader.

Potrivit Administrației Prezidențiale, întâlnirea a avut loc la solicitarea conducerii CSM.

”În continuarea informării aduse la cunoştinţă publică în dată de 29 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii confirmă că în cursul zilei de astăzi s-a derulat întâlnirea programată conform agendei între preşedintele CSM, vicepreşedintele CSM şi Preşedintele României. În cadrul discuţiilor au fost susţinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraţilor, cu referire la deciziile Curţii Constituţionale în materie şi reglementările internaţionale”, a transmis, joi, CSM, potrivit News.ro.

Magistraţii nu au precizat dacă au primit vreun răspuns de la preşedintele Klaus Iohannis.

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, miercuri seară, că va sesiza CCR pe această lege de abrogare a pensiilor speciale. În maximum o lună, o lună și jumătate ar trebui să vedem o decizie a magistraților CCR, apoi motivarea publicată în Monitorul Oficial, ca apoi decizia să devină obligatorie definitivă și obligatorie.

Citește și
ICCJ
Preşedintele ÎCCJ, Alina Corbu: Eliminarea pensiilor ”speciale” este tristă şi stupefiantă

Nu este un secret că nu o dată, ci de două ori magistrații CCR au decis că o eventuală abrogarea a acestor pensii speciale încalcă legea fundamentală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult