Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Companiile de ridesharing au ajuns la un acord cu Guvernul. Care sunt noile reglementări

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că s-a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții companiilor de ridasharing din România, respectiv Uber, Bolt și Clever.

Astfel, șeful Guvernului a declarat că o ordonanță de urgență în acest sens va fi adoptată săptămâna viitoare.

”Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Rergionale și Administrației Publice au avut în ultima săptămână consultări repetate cu toți factorii implicați, proces apreciat de către toate părțile. Astăzi, proiectul de ordonanță de urgență referitor la acest subiect va fi pus în consultare publică, urmând ca săptămâna viitoare să adoptăm soluțiile convenite.” - a spus Viorica Dăncilă.

Ce condiții vor trebui să îndeplinească șoferii de ridesharing

Șoferii care vor dori să transporte persoane prin intermediul aplicațiilor UBER, Clever și Bolt trebuie să dețină o mașină care să nu fie mai veche de 15 ani.

De asemenea, ei trebuie să meargă la Autoritate Rutieră Română cu un dosar care va conține cazier, certificat medical, atestat de șofer profesionist și dovada că sunt PFA.

Citește și
uber
Ce condiții cer autoritățile pentru șoferii de Uber, Bolt și Clever. Prețurile au explodat

Nu în ultimul rând, va exista și o taxă pentru autorizația pe care o primesc, autorizație care va fi valabilă câțiva ani.

Șoferii vor putea ieși ulterior pe stradă fără să se teamă că pot fi opriți și amendați de polițiști sau că li se fac flagrante.

Până acum, aproximativ 100 de șoferi de ridesharing au fost sancționați de polițiști.

Ce spune Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală

”Am avut astăzi o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor cu grupul de lucru pentru reglementarea serviciilor ridesharing. Guvernul a promis că va pune în dezbatere publică astăzi un proiect de OUG în acest sens. Am ajuns la un consens privind o parte din propunerile pe care le-am făcut, dar asta nu înseamnă nimic concret”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Coaliţia pentru Economie Digitală, care reprezintă interesele companiilor de ridesharing.

Totuşi, potrivit News.ro, asociaţia avertizează că punerea în dezbatere publică nu schimbă cu nimic faptul că şoferii sunt ”vânaţi pe străzi”, iar pasagerii nu pot găsi o maşină.

”Credem că e importantă adoptarea ordonanţei în prima şedinţă de Guvern. Numai în acest fel se poate corecta nedreptatea faţă de şoferi şi pasageri”, se arată în comunicat.

Asociaţia consider că cele aproape 300.000 de semnături ale petiţiei #continuam, strânse în mai puţin de 72 de ore, arată că aceste servicii sunt dorite de români.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult