Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comisia juridică din Senat a stabilit data audierii lui Tăriceanu, acuzat de luare de mită

Călin Popescu Tăriceanu va fi audiat marțea viitoare, 27 noiembrie, în Comisia juridică a Senatului, în legătură cu acuzațiile de luare de mită pe care i le aduc procurorii DNA.

De asemenea, membrii Comisiei juridice au avansat, pentru aprobare, Biroului permanent termenul de 14 zile pentru întocmirea raportului la solicitarea DNA de încuviinţare a urmării penale în cazul lui Tăriceanu, raport care va fi repartizat, tot de Biroul permanent, pe ordinea de zi a plenului.

Tăriceanu a avut termen 5 zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din dosar preşedintele Senatului a afirmat că acesta "nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri". Dosarul are 73 volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini.

DNA a solicitat încuviințarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, bănuit că ar fi primit 800.000 de dolari mită pe când era premier. 

Ulterior, Comisia juridică va formula un punct de vedere, care va fi transmis plenului Senatului, ce va decide în final dacă încuviinţează sau nu solicitarea.

Citește și
calin popescu tariceanu
Tăriceanu spune că dosarele DNA reprezintă o încercare de spargere a actualei coaliţii

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat recent că Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în timpul mandatului său de premier, precizând că nu a primit nicio comunicare oficială referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA care să îl vizeze.

Senatorul PSD Claudiu Manda a arătat că dosarul de la DNA are 73 de volume, fiecare cuprinzând între 190 şi 300 de pagini. În replică, Tăriceanu susţine că acuzaţiile ce i se aduc constituie un "demers politic" prin care se încearcă să fie "scos din cursă".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult