Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Clotilde Armand și-a făcut selfie-uri în Parlament, la ședința în care se vota cererea DNA de percheziție a lui Tudorache

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul USR al Sectorului 1 Clotilde Armand și-a făcut selfie-uri în Parlament, luni, unde deputații urmau să voteze solicitarea DNA de percheziție informatică a deputatului PSD Daniel Tudorache, fost primar PSD al Sectorului 1.    

Tudorache este un rival politic al lui Armand, după ce social-democratul a candidat și a pierdut Primăria Sectorului 1.

De altfel, cererea DNA vine în urma unei plângeri făcută de Clotilde Armand și colegii săi din USR, înainte să ajungă primar.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că în urma unor afaceri de achiziții publice, catalogate drept infracțiuni, un pretins grup infracțional organizat de Marian Vanghelie, printre care s-ar fi aflat și Tudorache - ar fi obținut foloase necuvenite în valoare de aproape 70 de milioane de lei.

”Ca să știți de ce ne urăsc useliștii atât de tare, ca să știți de ce primarii USR sunt cei mai atacați. Fiindcă îi trimitem pe cei care s-au crezut mai presus de lege acolo unde merită.

Citește și
Marian Vanghelie și Daniel Tudorache, urmăriți penal pentru fraude în pandemie. DNA îi acuză de achiziții supraevaluate
Marian Vanghelie și Daniel Tudorache, urmăriți penal pentru fraude în pandemie. DNA îi acuză de achiziții supraevaluate

Deputatul USR Mihai Badea (fost președinte al comisiei juridice din Parlament) a văzut ce probe au strâns până în prezent procurorii DNA, un dosar extrem de mare, are 34 de volume, fiecare volum având un număr de peste 1.000 de pagini. O anchetă în care 55 de persoane și firme au fost puse sub acuzare. Achiziții supravevaluate ale unor bunuri care erau vândute succesiv printr-o filieră de firmă, pentru a le crește artificial prețul, iar Primăria Sectorului 1 le cumpăra, în final, la prețuri duble sau chiar triple.

Percheziția vizează și două telefoane mobile care au aparținut lui Dan Tudorache, ridicate în 2020, când Diamante încă nu avea imunitatea parlamantară. După cum relatează Mihai Badea, suspecții din dosar încheiau discuțiile telefonice prin “Hai să discutăm pe Signal!”. O aplicație telefonică criptată cunoscută, fapt care a trezit suspiciuni procurorilor DNA. Ei vor să vadă acum ce au discutat membrii grupării Tudorache& Vanghelie pe aplicațiile criptate și de ce se fereau să vorbească despre aceste contracte în discuțiile telefonice. Ce aveau de ascuns!” - a transmis Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook înainte de votul din Parlament.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult