Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Claudiu Târziu: Jandarmii i-au lăsat pe protestatari să ajungă în curtea parlamentului. Noi am chemat oamenii la protest

Your browser doesn't support HTML5 video.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a declarat, marţi, la Parlament, că partidul pe care îl reprezintă nu este organizatorul protestului de la Parlament, dar că ei au chemat oamenii la protest.

Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a spus că jandarmii au fost cei care le-au permis protestatarilor să intre în curtea parlamentului.

„Jandarmii i-au lăsat pe protestatari să ajungă în curtea parlamentului. Au fost lăsați în mod eliberat și probail pentru a fi reprimați ulterior cu justificarea că se află în asalt asupra democrației foarte importante cum este Parlamentul României”, a afirmat Claudiu Târziu.

Copreşedintele AUR a afirmat că nu ştie dacă maşinile unor ambasade au fost vandalizate. „Dacă așa s-a întâmplat, este un fapt absolut regretabil. În general, nu ajută nimănui să treacă la violență, noi i-am îndemnat la un protest ferm, dar pașnic, cu anumite argumente. Însă, unii ascultă, alții ascultă mai puțin”, a spus Târziu, arătând că el nu a văzut atfel de manifestări.

„Noi ne asumăm că am chemat oamenii la protest, oamenii care au venit din partea noastră ne-au ascultat, cei care nu ascultă înseamnă că nu au venit la chemarea noastră. Fiecare răspunde în dreptul luni, în primul rând. Nu suntem organizatori, societatea civilă e. Noi am declarat în repetate lucruri, şi eu şi George Simion că vrem să vină români la protest, să îşi apere libertatea”, a adăugat Târziu.

Citește și
Nicolae Ciucă
Incidente la Parlament. Ciucă îi cere ministrului de Interne ”să protejeze integritatea instituțiilor statului”

Claudiu Târziu a mai afirmat că el personal a ieşit şi a reuşit să scoată o parte dintre protestatari din curtea Parlamentului.

”Binenţeles că este o chestiune democratică, că exagerează unii...”, a afirmat el, întrebat dacă modul în care s-au manifestat protestatarii au fost unul democratic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult