Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Claudiu Manda anunță audierea lui Liviu Dragnea în comisia parlamentară pentru controlul SRI

Șeful Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat că Liviu Dragnea "sigur" va fi invitat pentru a fi audiat în fața Comisiei, ca urmare a unei sesizări care a fost formulată de Alina Mungiu-Pippidi.

Pippidi, care este președinte al Alianței pentru o Românie Curată, a transmis o scrisoare deschisă în care îi cere lui Manda să ”își facă datoria” și ”să îl convocați deîndată pe generalul Lucian Pahonțu, cel nominalizat în aceste denunțuri publice, pe autorii denunțurilor și pe presupușii martori asupra cărora s-ar fi făcut presiuni”.

În replică, Manda a declarat că, deși comisia parlamentară pe care o conduce este pentru controlul SRI, și nu al SPP, va analiza această scrisoare deschisă și îl va audia pe Liviu Dragnea, care ”s-a autoinvitat” în mai multe rânduri la audieri.

”Sunt câteva aspecte în care s-a făcut referire la domnul Dragnea în cadul comisiei, pe care sigur că dorim să le lămurim, și probabil că sunt și alte aspecte pe care domnul Dragnea vrea să le lămurească în cadrul comisiei, din ce am văzut în spațiul public, și atunci sigur că așa cum i-am audiat pe toți cei care au venit la comisie și ne-au spus diferite lucruri, și în cazul domniei sale va fi același tratament.” - a declarat Manda.

"Sigur va fi invitat, în prima şedinţă va fi discutat acest aspect. Sunt patru persoane despre care am spus public că intenţionăm să le invităm în perioada următoare. Sigur va fi invitat şi domnul Dragnea", a mai declarat Manda.

Citește și
Guvern Dancila
Viorica Dăncilă, în prima ședință de Guvern: Am transmis SPP că nu vreau protecție

În acest context, potrivit Agerpres, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, înainte de şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, că va răspunde oricărei invitaţii.

George Maior, Florian Coldea, Traian Băsescu, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta vor fi si ei invitaţi la audieri în cadrul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, a anunţat, miercuri, senatorul PSD Claudiu Manda, preşedinte al comisiei.

"Sunt patru persoane despre care am spus public că intenţionăm să le invităm în perioada imediat următoare şi, probabil, va fi invitat şi domnul Dragnea. Domnul Coldea, domnul Maior, domnul Băsescu şi domnul Tăriceanu. Intenţionăm să-i invităm la comisie pe toţi, în măsura în care doresc, pot", a precizat Manda.

El a adăugat că va avea o discuţie cu George Maior, joi, la Parlament.

"Cred că fiecare dintre cei patru şi-ar dori să vină să lămurească aspecte care îi vizează, comisia va trebui să aibă o concluzie, e important să existe şi punctul lor de vedere", a arătat senatorul.

Manda a precizat că şi Victor Ponta va fi invitat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult