Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciucă spune că UDMR a dat explicaţii despre discursul lui Victor Orban în România. Concluzia: Coaliția merge mai departe

Nicolae Ciucă afirmă că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a dat explicaţii în şedinţa coaliţiei despre discursul susţinut de Victor Orban în România, iar în urma acestora s-a ajuns la concluzia că se poate menţine funcţionarea coaliţiei.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, dacă Kelemen Hunor a dat explicaţii despre discursul lui Viktor Orban în ultima şedinţă a coaliţiei şi a confirmat.

Potrivit liderului PNL, aspectele prezentate de preşedintele UDMR ţin de faptul că el personal nu a participat la evenimentul discutat, dar şi despre faptul că nu poate fi făcut responsabil de declaraţiile altei persoane.

”Al treilea punct - a fost vorba despre comentarii de nuanţă pe care le va explica personal (...) A reieşit foarte clar că nici dumnealui, nici UDMR nu se îndepărtează de la valorile şi principiile democratice euroatlantice.”, a afirmat liderul PNL. Întrebat dacă a fost mulţumit de explicaţiile oferite, Nicolae Ciucă a afirmat: ”Explicaţia ne permite să menţinem stabilitatea politică şi funcţionarea coaliţiei”.

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

Citește și
Nicolae Ciucă
Ciucă: "Plafonarea şi compensarea preţului la energie rămân active". Cerințe speciale pentru ANRE și Ministerul Energiei

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

Totodată, Viktor Orban a mai declarat: „Pentru că există o lume în care popoarele din Europa sunt amestecate cu cele din afara Europei. Aceasta este o lume de rasă mixtă. Şi avem un amestec de popoare din interiorul Europei: se mută, lucrează, se mută. (...) Suntem dispuşi să ne amestecăm unii cu alţii, dar nu vrem să devenim rasă mixtă”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult