Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciucă, despre ministrul Budăi, care vrea majorarea salariilor: ”Discutăm de ce facem, nu de ce vorbim“

Premierul Nicolae Ciucă s-a arătat deranjat, miercuri, de declarațiile ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi, care a anunțat la sediul PSD din Neptun că vrea majorarea salariului minim pe economie și a pensiilor, fără să ceară acordul coaliției.  

El a declarat că va lua măsuri ”în conformitate cu atributul funcţional”.

Întrebat într-o conferință de presă, care a avut loc după ședința BPN a PNL, dacă vor fi majorate pensiile și salariile, cum au anunțat social-democrații, de la 1 ianuarie 2023, Ciucă a răspuns că nu s-a discutat încă în coaliţie.

”Eu sunt convins că domnul ministru Budăi cunoaște foarte bine ce scrie în fișa postului Guvernului, cred că și în fișa postului ministrului Muncii, și atunci când venim cu astfel de propuneri, cel puțin în ceea ce privește majorarea salariilor și a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit, plus discuțiile care trebuiau să aibă loc la nivelul coaliției și la nivelul Guvernului. Ca atare, toate aceste chestiuni le vom clarifica și vom avea o abordare la nivelul Guvernului, așa cum am avut și până în acest moment. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii așteaptă de la noi, să știe că Guvernul este în măsură să ia decizii și măsuri reale, și nu vorbe. Discutăm de ce facem, nu de ce vorbim“, a spus premierul Ciucă.”

Întrebat dacă va fi sancţionat ministrul Muncii pentru astfel de declaraţii politice privind majorarea pensiilor şi a salariilor, prim-ministrul a replicat:

Citește și
sigla PSD
PSD le propune PNL și UDMR majorarea salariului minim brut pe economie la 3.000 de lei

”Sunt decizii şi măsuri pe care le voi lua în conformitate cu atributul funcţional”.

„Am discutat cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu inclusiv aceste intenţii de a ne gândi la astfel de măsuri. Doar că de la intenţie şi a ne gândi, a aveam pe masă cifrele, a rămas la nivelul de discuţie şi nimic mai mult”, a mai precizat Ciucă.

Cât despre faptul că ministrul Budăi nu a participat la şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul a precizat că miniştrii au acest drept de a lăsa să participe un secretar de stat la reuniune, în cazul unor altfel de acţiuni politice.

„Nu i-am permis să anunţe nicio măsură. I-am permis să participe la o activitate politică”, a mai explicat Ciucă. 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult