Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciucă a anunțat-o pe von der Leyen că România vrea să schimbe plafonul PNRR de 9,4% din PIB pentru pensii

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat-o pe șefa Comisiei Europene, ursula von der Leyen, că România se pregătește să facă propuneri de ajustare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), inclusiv ale unor ținte și jaloane.      

Potrivit unui comunicat al Guvernului, aceste ”ajustări” trebuie făcute ”pentru a răspunde nevoilor actuale ”.

Mai exact, conform sursei citate, în ceea ce privește pensiile, premierul Ciucă vrea înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB cu un alt mecanism de referință.

”A arătat că Romania va insista și va continua discuțiile cu Comisia asupra jaloanelor legate de reforma sistemului de pensii, inclusiv pe înlocuirea plafonului de 9.4% din PIB cu un alt mecanism de referință, pe menținerea în rezervă a producției de energie bazată pe cărbune și pe ajustări ale unor proiecte de infrastructură de transport.” - se arată în comunicat.

Ciucă a stat de vorbă cu Ursula von der Leyen la Bruxelles, unde șeful Executivului de la București se află împreună cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Citește și
deputati, Parlament
Pensiile speciale ar putea fi recalculate. Ministerul Muncii a făcut împreună cu Banca Mondială un plan de reformare
Alte promisiuni despre aderarea României la Schengen și MCV  

Ciucă și von der Leyen au discutat și despre procesul de aderare a României la Spațiul Schengen și despre MCV. 

”Guvernul României apreciază susținerea Comisiei Europene pentru extinderea Spațiului Schengen și contribuția esențială la avansarea calendarului privind aderarea României, care a cunoscut o nouă dinamică în ultimele luni. Concluzii foarte bune ale recentei misiuni de evaluare confirmă pregătirea țării noastre cu privire la acquis-ului Schengen și ne aduce mai aproape de îndeplinirea acestui obiectiv de țară”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Prim-ministrul a menționat stadiul adoptării pachetului noilor legi ale justiției, subliniind că progresul din ultimele luni este o bună bază pentru un raport MCV pozitiv din partea Comisiei Europene.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult