Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu, întrebat despre faptul că nu va fi numit premier de Nicolae Ciucă: E şi normal pentru că dânsul nu o să câştige

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că nu îl va numi premier în cazul în care va deveni preşedintele României, că liderul liberal nu va câştiga alegerile.

Ciolacu a explicat că, dacă el va câştiga alegerile prezidenţiale, este corect ca celălalt partid care va forma coaliţia cu social-democraţii să dea premierul.

Ciolacu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, de la ce partid va numi premierul în condiţiile în care declarase că acesta nu va fi de la PSD.

”Românii hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru. Aşa scrie la Constituţie. (...) Consider că următorii cel puţin patru ani pentru România vor fi cei mai importanţi ani şi va fi cea mai mare creştere în dezvoltare şi în economie. Şi cu adevărat sunt ferm convins de această dată că niciun partid nu va avea 50%. Deci se va face o coaliţie de guvernare. Cum va fi această coaliţie este în funcţie de votul românilor, în funcţie de cât ia fiecare partid în parte. Şi am zis foarte clar că, dacă românii vor decide să fiu preşedintele României, eu cred că este corect ca de la celălalt partid politic care va constitui coaliţia împreună cu Partidul Social Democrat să dea primul ministru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat şi despre afirmaţia lui Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, care a spus că nu îl va numi pe Ciolacu premier.

”E şi normal pentru că dânsul nu o să câştige”, a răspuns liderul PSD.

De asemenea, întrebat dacă l-ar numi pe Klaus Iohannis premier, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu cred că e interesat domnul preşedinte de asemenea funcţie”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult