Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu, despre „amendamentul Iohannis”: „Trebuie să fim şi bărbaţi politici şi să recunoaştem când am dorit un lucru”

Preşedintele PSP, Marcel Ciolacu, a afirmat, în legătură cu iniţiativa PNL care îi permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe liste de partid, că nu a avut discuţii cu Iohannis pe acest subiect.

El a precizat că în luna aprilie Klaus Iohannis dorea să obţină funcţii la NATO sau la Comisia Europeană şi atunci nu era în discuţie o candidatură a sa la alegerile parlamentare. Liderul PSD a mai afirmat că ”uneori trebuie să fim şi bărbaţi politici şi să recunoaştem când dorim un lucru chiar dacă acesta este greşit sau nu”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, dacă a existat o discuţie, nu neapărat pe 3 aprilie, în legătură cu proiectul de lege care i-ar permite preşedintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe liste de partid.

”În primul rând trebuie să o poziţionăm în timp şi spaţiu. Nu poate să fie o discuţie despre o modificare legislativă şi presupun că cei care au lansat teza cu aprilie s-au gândit ca să nu fie atacaţi că e cu un an de zile sau şase luni înainte. Au anticipat anumite lucruri. Au anticipat greşit din punctul meu de vedere, fiindcă atunci domnul preşedinte Iohannis dorea să fie la NATO sau la Comisia Europeană. Deci nu era în discuţie acest lucru. Eu cred că trebuie să fim câteodată şi bărbaţi politici şi să recunoaştem când am dorit un lucru că s-a dovedit a fi un lucru greşit sau negreşit, s-a comentat de către societate, ar trebui să ne asumăm. Şi îmi place să cred că aici fac şi diferenţa de ceilalţi contracandidaţi, că eu mi-asum lucruri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Mai sunt şi alte persoane care nu pot participa”

El a precizat că nu a avut discuţii cu Iohannis pe acest subiect.

Citește și
klaus iohannis, seul
Declarație tranșantă a lui Klaus Iohannis: ”Voi avea grijă ca această lege să nu existe”

”Eu n-am avut discuţii cu preşedintele României pe acest subiect sau despre acest lucru vreo discuţie. A existat o discuţie politică unde totuşi discuţia s-a rezumat la faptul că este o lege care priveşte o singură persoană. Chiar dacă ne raportăm la acelaşi text de acum 20 de ani, fiindcă la 20 de ani alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt odată cu alegerile pentru parlamentari. Adică acest lucru ar trebui lămurit în viitor, dar mai sunt şi alte persoane care nu pot participa. Ele ca să participe trebuie să-şi dea demisia, în afară de cei condamnaţi şi au o hotărâre în acest sens. De asta ar fi o nedreptate, magistraţii sunt în aceeaşi situaţie, prefecţii sunt în aceeaşi situaţie şi multe alte exemple”, a transmis preşedintele PSD.

El a fost întrebat despre faptul că poziţionarea sa l-a supărat pe Klaus Iohannis, care l-a atacat pe tema portofoliului obţinut de comisarul european din partea României.

”E mai sensibil domnia sa. Eu nu m-am supărat când am vândut Ardealul, nu m-am supărat când ieşea zilnic şi spunea PSD. Mi-am văzut de treaba mea şi am încercat să aduc argumente în faţa românilor că lucrurile nu stau aşa. Nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele ca şi preşedinte al României şi vă spun fără nicio reţinere, chiar dacă îl supăr din nou”, a declarat Ciolacu într-un interviu acordat HotNews, potrivit News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în SUA, despre legea care să îi permită să candideze la alegerile parlamentare, că nu a dorit o lege pentru el şi poate să spună cu certitudine că va avea grijă ca această lege să nu existe.

Iohannis: „Eu nu doresc să existe această lege”

”Daţi-mi voie să lăsăm chestiunea de candidatură sau nu, sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuţie pe care o vom avea în România, dacă este despre România. Dar, despre această lege pot să vă spun şi acu, fiindcă pentru mine este foarte clar, nu am dorit o lege pentru mine nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

”Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană şi atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege şi nu doresc, eu nu doresc să existe”, a mai spus Iohannis.

Liderii grupurilor PNL de la Camera Deputaţilor şi Senat - Gabriel Andronache şi Daniel Fenechiu - au depus o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 52 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare, care are un articol unic şi introduce un nou alineat, cu următorul cuprins: ”Preşedintele României, în funcție la data alegerii Camerei Deputaţilor, dacă se află în ultimele 3 luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei alianţe politice sau alianţe electorale pentru obţinerea unui mandat de senator sau deputat. În cazul în care este ales senator sau deputat, preşedintele României este obligat ca, după validare, să opteze între calitatea de senator sau deputat şi aceea de preşedinte”. PSD a decis, în forurile de conducere, că nu susţine proiectul PNL. La rândul său, PNL a cerut precizări din partea Biroului Electoral Central în legătură cu proiectul său, anunţând că nu îl va introduce în dezbaterea parlamentară în absenţa punctului de vedere al BEC.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult