Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele 13 măsuri pe care PSD vrea să le aplice imediat, dacă intră la guvernare cu PNL

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat, luni, măsurile pe care social-democrații vor să le aplice pe termen scurt, dacă vor intra la guvernare în următoarea perioadă.

Anunțul său vine după ce Consiliul Politic Naţional al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru formarea unui nou guvern.

Iată cele 13 măsuri avute în vedere de PSD, conform informațiilor furnizate de Sorin Grindeanu:

Măsuri PSD pentru gestionarea pandemiei de Covid-19  

1 - Testare anti Covid-19 extinsă și vaccinare împotriva noului coronavirus. 2 - Restabilirea încrederii în autorități, prin aducerea urgentă în prima linie a specialiștilor în sănătate 3 - Măsuri legislative pentru combaterea pandemiei 4 - Susținerea campaniei de vaccinare, printr-o abordare onestă față de populație

Măsuri PSD privind prețurile la utilitățile publice  

1 - Plafonarea prețurilor 2 - Compensarea facturilor la energie electrică și gaz pentru consumatorii casnici, dar și pentru IMM-uri, astfel încât ponderea cheltuielilor cu energie să fie similară cu luna decembrie 2020 3 - Asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat, astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută în luna decembrie 2020

Citește și
Florin Cîțu, Marcel Ciolacu
PNL a votat pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea guvernului
Măsuri PSD în domeniul educației  

1 - Asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării cursurilor în regim fizic, ”ceea ce înseamnă testare” - a precizat liderul PSD. 2 - ”Backup” pentru școlile care nu îndeplinesc condițiile de desfășurare a orelor cu prezență fizică în sistem de siguranță, și anume operaționalizarea sistemului de predare hibrid. 3 - Descentralizarea reală a deciziilor privind înciderea unităților de învățământ la nivelul Consiliului de Administrație al școlii, cu avizul direcțiilor de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați.

Măsuri PSD în domeniul pensiilor și al alocațiilor  

1 - Aplicarea imediată a Legii 27/2019 cu indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11 % și creșterea indemnizației sociale minime cu 200 de lei, la 1000 de lei pe lună. 2 - Creșterea alocațiilor pentru copii de la 12 decembrie, la nivelul stabilit prin Legea 14/2020 3 - De la 1 ianuarie 2022, creșterea salariului minim pentru studii generale la 2250 de lei, și la 2600 de lei pentru studii superioare. De la 1 iulie 2022, creșterea salariului minim pentru studii generale la 2740 de lei și 3000 de lei pentru studii superioare. Termenul va fi definitivat după discuții cu partenerii sociali și mediul de afaceri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult