Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce salariu ar putea avea Viorica Dăncilă la BNR. A studiat "Forajul Sondelor" şi nu a dat concurs pentru acest job

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fosta șefă a Guvernului a devenit consultant și ar trebui să lucreze la strategia de trecere la moneda euro, în subordinea guvernatorului Mugur Isărescu, validat pentru un nou mandat, pe când Viorica Dăncilă era la Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă nu a dat concurs, a fost doar la un interviu, însă ''a contat experiența sa, care-i va deschide uși în Europa'', susțin oficialii BNR.

De un an și jumătate de când a pierdut alegerile prezidențiale și toate funcțiile în PSD, Viorica Dăncilă sta acasă și declară că trăiește din banii soțului. Vestea că fosta șefă a social-democraților a revenit într-o funcție la cea mai importantă instituție financiară, Banca Națională, a surprins mulți specialiști din domeniu, mai ales că fostul premier lucrează de acum la BNR pe funcția de consultant de strategie în cadrul Biroului de ''sustenabilitate și economie verde''.

Contractul Vioricăi Dăncilă cu BNR a început pe 15 mai, după ce fostul premier a susținut interviul de angajare în urmă cu doua săptămâni. O comisie a analizat experiența Vioricăi Dăncilă și a decis că se poate ocupa de problemele care țin de strategia politică pentru pregătirea intrării României în zona euro. Potrivit BNR, funcția este similară cu cea a unui expert.

Unele voci susțin că salariul Vioricăi Dăncilă la BNR s-ar ridica la peste 2.000 de euro.

Citește și
Ludovic Orban
Ludovic Orban, despre numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”O recomandă vocea şi talentul”

Legăturile Vioricai Dăncilă cu BNR par să se fi strâns atunci când fostul premier l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru actualul mandat, deși liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, făcea presiuni pentru plecarea acestuia din funcție. Și tot Viorica Dăncilă a ținut partea BNR în scandalul repatrierii aurului din Anglia.

Potrivit CV-ului, Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor din Ploiești, iar în 1996 a intrat în PSD. A fost o apropiată a fostului lider social-democrat Liviu Dragnea, aflat acum în închisoare, iar înainte să devină premier a fost europarlamentar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult