Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce poză de prezentare i-au pus colegii din PSD lui Teodorovici. Ministrul i-a taxat. FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acum că și-au ales președintele, social-democrații își caută candidat la prezidențiale.

Deși au pierdut cursa pentru șefia partidului, Liviu Pleșoianu, cel care și-a impresionat colegii cu discursul său, senatorul Șerban Nicolae și noul număr doi în PSD, Eugen Teodorovici, vor să intre în lupta pentru președinția țării.

La ușa social-democraților încă mai bate și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care le cere susținerea pentru Cotroceni.

Premierul Viorica Dancilă a câştigat şefia PSD fără echivoc, dar principalii săi contracandidaţi - Şerban Nicolae şi Liviu Pleșoianu - şi-au făcut, mai degrabă, încălzirea pentru prezidenţiale.

Liviu Pleșoianu, deputat PSD: „Am spus că voi candida şi voi candida, într un fel sau altul. Ce înseamnă sprijinul PSD până la urmă? PSD pentru mine nu este CEx. PSD este alcătuit din oameni şi pulsul oamenilor eu l-am cam luat.”

Citește și
Victor Ponta
Reacţia lui Victor Ponta, după alegerea noii conduceri a PSD. "Altfel e jale"

Cu un discurs care i-a făcut pe mulţi din sală să aplaude frenetic, şi Eugen Teodorovici - ales preşedinte executiv - se visează candidat la Cotroceni.

Teodorovici: „Mulţumesc, nu-i nevoie să aplaudaţi. Mă uitam pe poze, erau altele mai bune, dar tot mă avantajează.”

ŞI noul secretar general al partidului, Mihai Fifor, ar vrea să candideze la preşedinţia ţării din partea PSD dar, ca să-i mulţumească pe toţi, Viorica Dancilă îi testează în sondaje pentru a vedea care dintre ei are cele mai mari şanse.

Viorica Dăncilă, preşedintele PSD: „Dacă la alegerile europarlamentare am văzut că nu am reuşit efectiv să câştigăm încrederea membrilor, simpatizanţilor, a cetăţenilor înseamnă că undeva s-a greşit. Nu vrem să repetăm aceste greşeli pentru alegerile prezidenţiale.”

Viorica Dancilă nu exclude nici un candidat comun cu partenerii din ALDE. Călin Popescu Tăriceanu a venit la congresul PSD tocmai pentru a-i convinge să-l susţină pe el ca prezidenţiabil.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE: „Sunt azi în faţa dvs. ca lider al partidului partener, pentru a vă propune un pact de stabilitate a ţării, care să ducă la Cotroceni un preşedinte onest, echilibrat."

Liderii PSD îşi vor alege candidatul pentru Cotroceni cel târziu la începutul lunii august, când va avea loc un nou congres extraordinar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult