Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce părere are ministrul Tudorel Toader despre condamnarea lui Dragnea

Ministrul Justiției Tudorel Toader a comentat decizia de condamnare la închisoare a lui Liviu Dragnea, în dosarul DGASPC Teleorman, afirmând că, deși nu a văzut motivarea, nu crede că judecătorii au luat în considerare o decizie a Curții Constituționale.

Aflat la Iași, Toader a declarat că ”decizia cu privire la abuz a fost una interpretativă, nu a fost una de admitere pur și simplu, de interpretare, în sensul că textu-i constituțional”.

”Ca să emiți o opinie cât de cât avizată trebuie să cunoști și motivarea, măcar considerentele acelea, pe care eu nu le-am văzut. Am auzit că doi judecători au făcut majoritatea spre condamnare, că unul a făcut o opinie separată, că nu au luat în considerare decizia CCR, decizie la care am participat, eram încă judecător la Curtea Constituțională. O frază de principiu și mă îndepărtez de subiect.

Vreau să vă spun cu deplină convingere și chiar cu știință faptul că o decizie a Curții Constituționale nu poate fi neglijată, nu poate să nu fie luată în considerare, chiar dacă legiuitorul nu pune de acord textul cu decizia Curții. De ce? Simplu.

Pentru că, în momentul în care se publică decizia, textul se suspendă în 45 de zile dacă legiuitorul nu pune de acord, textul nu se mai aplică. Aici, decizia cu privire la abuz a fost una interpretativă, nu a fost una de admitere pur și simplu, de interpretare, în sensul că textu-i constituțional, în măsura în care neîndeplinirea obligației se referă a o obligație prevăzută în lege sau ordonanță de Urgență, nu în orice act normativ, indiferent de ierarhia, de nivelul lui.

Citește și
liviu dragnea
Decizia luată de conducerea PSD, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Prin urmare, cred că sunteți de acord să nu emit puncte de vedere fără să fi citit, doar nu cred că un judecător nu ia în considerare o decizie a Curții Constituționale" - a spus ministrul Justiției. 

Liviu Dragnea a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu.

Această pedeapsă a fost contopită cu cea de 2 ani cu suspendare primită în dosarul "Referendumul".

Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul "Referendumul", rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Pe de altă parte, Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult