Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a postat pe Facebook ministrul Tudorel Toader în timp ce în Parlament se modificau legile justiției

În timp ce în Parlament opoziția făcea scandal din cauza modificării legilor justiției, ministrul Tudorel Toader posta pe pagina personală de pe Facebook mesaje și fotografii fără nicio legătură cu cel mai urmărit subiect: justiția.

După ce a vizitat Malaysia, pe 17 decembrie, ministrul Justiției Tudorel Toader a fost foarte încântat.

O dovedește mesajul pe care l-a postat pe contul său de Facebook, împreună cu câteva fotografii: ”Malaysia - o țară minunată!”

Tudorel Toader a vizitat Malaezia, pentru a discuta cu autorităţile despre situaţia românilor care sunt închiși pentru trafic de droguri în Penitenciarul Simpang Renggam.

În închisoarea Simpang Renggam se află încarcerați Marian Laurențiu Peity și Ionel Țurcan, arestați pentru trafic de droguri. Ei au fost condamnați la moarte de Curtea de Apel, iar procesele lor se află în faza de judecată pe rolul Curții Federale a Malaysiei, potrivit Ministerului Justiției.

Citește și
COSMIN SAVU
Cosmin Savu: "Tudorel Toader ar merita numele unei străzi. E mai preocupat de drepturile infractorilor"

Reacțiile celor care îl urmăresc pe ministrul Justiției pe Facebook nu au fost foarte bune.

”În aceste zile de restriște se comite un act de înaltă trădare la adresa Justiției și dumneata postezi imagini din Malaezia... În momentul în care vei reveni la catedra de Drept, cum vei da ochii cu studenții de la Drept, știind "Genocidul" pus la cale în mandatul dumitale?” - a comentat cineva, ca reacție la mesajul lui Toader. 

Luni seara, parlamentarii din comisia condusă de Florin Iordache au votat în viteză modificările aduse Legii 303 privind Statutul judecătorilor și procurorilor.

Parlamentarii au decis să adopte un amendament care îi permite președintelui să respingă o singură dată, motivat și cu explicații publice, numirea în funcție a procurorilor-șefi.

Cea mai importantă schimbare se referă la faptul că statul este obligat să se îndrepte împotriva magistraților care au greșit, pentru a recupera prejudiciile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult