Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Candidații PSD la europarlamentare își vor primi înapoi banii investiți în campanie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toţi candidaţii PSD de la alegerile europarlamentare, inclusiv Rovana Plumb, îşi vor primi înapoi banii cheltuiţi în campania electorală.

Iniţial, aceştia aflaseră că sumele investite sunt pierdute, pentru că partidul nu a respectat procedura legală care ar fi permis ca fondurile să fie rambursate de Autoritatea Electorală Permanentă. Dar iată că în ultimul moment PSD a cerut autorităţii să returneze banii din subvenţia proprie, primită de la bugetul statului.

Aproape 3,5 milioane de lei ar fi pierdut cei 15 candidaţi PSD la europarlamentare pentru că şefa partidului, Viorica Dăncilă, nu ar fi certificat în timp util faptul că Mircea Drăghici a fost trezorierul care a depus cererile de rambursare.

Drăghici a fost trezorier al partidului, dar a fost pus sub acuzare de către DNA pentru nereguli în cheltuirea fondurilor pe care PSD le primea drept subvenție.

În locul lui Dancilă a făcut asta Mihai Fifor, însă Autoritatea Electorală Permanentă, cea care trebuia să ramburseze banii de campanie, a decis că PSD nu a respectat procedura.

Citește și
Lideri PSD, conducerea PSD
Cine sunt liderii PSD care pierd cei mai mulți bani după refuzul Autorității Electorale

Aşa că, pentru a-şi împăca oamenii, conducerea PSD a trimis săptămâna trecută o solicitare la AEP în care cerea permisiunea să folosească banii din subvenţia pe care partidul o încasează de la stat. Răspunsul primit de la autoritate a fost unul afirmativ.

Marian Mitulețu, preşedintele AEP: "După campania electorală, depun trimestrial o listă cu datoriile din campanie. Ulterior, partidele au posibilitatea să plătească din subvenţie toate datoriile de campanie."

Culmea, nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva.

Marian Mitulețu: "Din 2016 încoace, de când s-a introdus această rambursare a cheltielrlor de campanie, nu e pentru prima dată când autoritatea comunică unui competitor electoral să plătească din subvenţie datoriile istorice şi datoriile din campaniile electorale."

Primii beneficiari ar fi fost cei din PNL.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: "AEP a făcut verificări şi am folosit subvenţii, dar fiecare ban are justificare."

De la PSD cel mai mult ar fi avut de pierdut Rovana Plumb. 800.000 de lei a împrumutat acesta pentru campania electorală. Următorul pe listă este Claudiu Manda, care a cheltuit 436.000 de lei, adică aproape 90.000 de euro. Conform unor surse, erau chiar banii primiţi în dar la nunta cu Lia Olguta Vasilescu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult