Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureștiul ar putea rămâne fără regulamentul care oprește dezvoltatorii să construiască haotic în zonele istorice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bucureștiul ar putea rămâne fără singurul regulament care oprește investitorii imobiliari să construiască haotic în zonele istorice.

Asta după ce, spune primarul general, prefectul capitalei vrea să atace mâine în instanţă reglementarea de urbanism a zonei istorice a Bucureștiului.

Nicușor Dan - Primarul Capitalei: „Prefectul Municipiului București intenţionează ca mâine, 6 februarie, să atace în instanță reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Municipiului București. Asta înseamnă, pe scurt, liber la blocuri între case în întreaga zonă istorică a Municipiului București. Conform legii, dacă prefectul atacă orice act administrativ el este suspendat pe durata pe care litigiul se desfășoară, asta înseamnă că timp de un an sau doi din momentul în care această acţiune este inițiată nu vom mai avea reglementare de urbanism pe zona istorică la Municipiului București”.

Dacă va fi suspendat regulamentul votat în anul 2000 construcțiile ridicate fără autorizație în zone istorice ar putea intra în legalitate.

De asemenea, pot fi ridicate altele noi spune primarul general. Prefectul Capitalei, Toni Greblă a solicitat printr-o scrisoare ajunsă la Primărie pe 1 februarie toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000 în care s-a aprobat regulamentul.

Într-o altă scrisoare primită în aceeași zi prefectul i-a dat primarului un ultimatum. Să primească toate documentele până mâine în caz contrar va ataca în instanță regulamentul pentru zonele istorice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult