Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Băsescu, despre aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Rolul Laurei Codruța Kovesi

Traian Băsescu a declarat că aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost o operațiune complicată, iar procedurile au fost încurcate de faptul că SRI a fost informat de prezența lui Popa în Indonezia de către un serviciu partener, nu de Interpol.

Traian Băsescu spune că a vorbit cu președintele Indoneziei și a transmis o scrisoare prin Kovesi.

"Am văzut posturi care arată fotografii de la ambasada Indoneziei cu delegația condusă de doamna Kovesi. (...) Problema aducerii în țară a lui Nicolae Popa nu a fost foarte simplă pentru că nu a fost semnalată de Interpol, ci de un serviciu partener, care funcționa și pe teritoriul Indoneziei. A informat SRI, chiar i-a întrebat dacă România e interesată de aducerea în țară, SRI a confirmat interesul (...) Am discutat cu președintele Indoneziei și l-am rugat să trateze cu celeritate cazul Popa. Apoi la un summit i-am dat doamnei Kovesi o scrisoare să i-o dea președintelui. Scrisoarea a mers sigilată și nu i-am arătat conținutul doamnei Kovesi, dar cred că i-am dat delegației o copie ca să știe ca bază de discuție", a declarat Traian Băsescu la România TV, citată de Mediafax.

Fostul președinte spune că a fost informat imediat și nu înțelege de ce acum sunt acuzați cei care l-au adus în țară pe Nicolae Popa.

"M-au informat imediat ce a avut informația (n.r.: SRI). Sigur, atmosfera care s-a creat: hai să îi învinuim pe cei care au îndrăznit să îl aducă pe Popa care a participat la furtul banilor a 300.000 de români. În cele două mandate ale mele am considerat că e un afront adus statului, atunci când un om se sustrage punerii în aplicare a unei hotărâri definitive și în afară de statele unde erau cei protejați, în Ungaria, de exemplu, acolo nu puteai să te bagi, dar cei care erau solitari, pe cont propriu, a fost o politică a mea să cer statului să îi aducă, pentru că sunt legi care trebuie puse în aplicare", a mai spus Băsescu.

Băsescu a spus că în cazul în care se probează că Laura Codruţa Kovesi a cerut bani de la Sebastian Ghiţă pentru extrădare, atunci va trebui să răspundă.

”Dacă se probează că a cerut bani de la Ghiţă, a făcut cea mai mare eroare şi va trebui să răspundă", a mai spus fostul preşedinte. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult