Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avocatul Poporului a primit sesizări că în componența noului Guvern este o singură femeie

Avocatul Poporului a anunțat, miercuri, că a început să primească sesizări referitoare la faptul că în componenţa Guvernului propus de coaliţia de guvernare se află o singură femeie şi 19 bărbaţi - solicitându-i-se în acest sens sesizarea CCR.

Cu toate acestea, precizează insituția într-un comunicat, decizia de desemnare a membrilor Cabinetului este una "eminamente politică", care aparţine exclusiv partidelor din coaliţia de guvernare.

”Totuși, chiar dacă realizarea egalității de șanse între femei și bărbați este un element important în prevenirea și eliminarea inechităților sociale manifestate la nivelul societății, Avocatul Poporului apreciază că decizia de desemnare a membrilor Cabinetului este una eminamente politică, care aparține exclusiv partidelor din coaliția de guvernare, aceasta urmând a fi confirmată printr-un vot de încredere al Parlamentului.

Reamintim faptul că Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituțională doar cu privire la conținutul legilor și ordonanțelor, celelalte acte ale Parlamentului excedând competențelor instituției.” - se arată în comunicatul Avocatului Poporului.

Întrebat de jurnaliști, miercuri, de ce este o singură femeie în rândul celor 18 miniștri propuși de PNL, USR-PLUS și UDMR, președintele liberalilor Ludovic Orban nu a știut să dea un răspuns clar.

Citește și
Stelian Ion
Stelian Ion, viitor ministru al Justiției: Una dintre primele măsuri - desfiinţarea SIIJ

”Acestea sunt propunerile de miniștri care au fost formulate de formațiunile politice care au constituit coaliția de guvernare. Din procedurile de desemnare, asta a fost decizia fiecărei formațiuni. Respectăm decizia partenerilor noștri. Și în cazul nostru au fost evaluate mai multe candidaturi și asta a fost practic decizia care a fost luată de fiecare formațiune politică.” - a spus Orban.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult