Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aurescu, discuție cu secretarul de stat Antony Blinken despre motivul refuzului vizelor românilor pentru SUA

Your browser doesn't support HTML5 video.

România poate conta pe Statele Unite, spune secretarul american de stat, Anthony Blinken, care l-a primit luni seara, la Washington, pe Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe.

Una dintre mizele discuției despre vize a fost detalierea motivelor pentru care sunt refuzate cererile de viză ale cetățenilor români. Odată clarificate aceste motive, România ar urma să lanseze o campanie de informare, astfel încât să nu mai solicite vize cei care nu îndeplinesc condiţiile.O rată de refuz de maximum 3% este singura cerință pe care o mai are de îndeplinit România. În 2020, rata de refuz a fost de peste 10%.

Secretarul de stat Antony Blinken: "Îmi face o deosebită plăcere să-l am oaspete pe ministrul Aurescu aici. SUA și România sunt aliați și parteneri loiali în NATO. Avem un parteneriat strategic. Chiar recent am încheiat un acord pentru dezvoltarea unui mic reactor nuclear modular în România. Este o tehnologie revoluționară și suntem recunoscători pentru această șansă".

Ministrul Bogdan Aurescu: "Mulțumesc foarte mult, domnule secretar de stat, dragă Tony. Îmi face mare plăcere să mă întorc la Washington pentru o rundă substanțială de consultări. Aș menționa obiectivul foarte important pentru români: accesul Românei în programul Visa Waiver, sper să putem stabili pași concreți prin care să progresăm pe această tema. Dragă Tony, SUA pot conta pe România drept unul dintre cei mai statornici aliați și parteneri în Europa".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult