Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Angajații ANI vor primi sporuri consistente. „Ce mai urmează? Spor pentru stat pe scaun”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Parlamentarii împart cu generozitate banii statului. Au votat o lege prin care mai adaugă o instituție - Agenția Națională de Integritate, în rândul celor cu angajați care primesc sporuri consistente.

Au în plan și o majorare a salariilor funcționarilor din domeniul agriculturii, care gestionează fonduri europene. „Statele care iau cele mai multe fonduri au niște stimulente însemnate pentru cei performanți”, spun inițiatorii.

Cristian Seidler, deputat USR: „Nicio săptămână fără sporuri sau creșteri salariale pentru pilele voastre politice”.

Mihail Albișteanu, deputat AUR: „Ce mai urmează? Spor pentru funcționarii care se tem de ANI sau pentru stat pe scaun”.

Aceste obiecții ale opoziției au fost ignorate însă de putere. De acum înainte, angajații Agenției Naționale pentru Integritate vor primi pe lângă salarii și spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, ce ajunge în unele instituții ale statului la 25% din salariu.

Aleșii PSD-PNL au în plan și majorarea salariilor funcționarilor care lucrează la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură, la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și la Agenția Națională pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Angajații de aici vor beneficia de spor pentru condiții vătămătoare, ceea ce ar însemna un plus de 15% la leafă. Inițiatorii acestei majorări susțin că personalul din aceste instituții este subdimensionat și că au de rezolvat spre un milion de dosare.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: „Atunci când te-ai angajat pe un job nu știai că peste o lună sau două îți vine ofertă din sistemul privat, de la o companie privată care îți dă dublul salariul. Evident că lași jobul și te duci la privat. Astfel rămânem fără specialiști care să atragă fonduri europene”.

Florin Cîțu, senator PNL: „Eu nu înțeleg ce face Ministerul Finanțelor, cum de e de acord cu așa ceva în condițiile în care în ianuarie are cel mai mare deficit din istorie”.

Există peste 50 de tipuri de sporuri pe care le primesc cei peste 1,2 milioane de angajați în sistemul bugetar. Pe listă se regăsesc frecvent sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare, sporul pentru complexitatea muncii, suprasolicitare neuropsihică ori pentru lucrul cu informații secrete.

Mai mult, la începutul anului, Guvernul a decis majorarea cu până la 50% a salariilor primarilor și funcționarilor din instituțiile publice care lucrează cu bani europeni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult