Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Analistul politic Cristian Pîrvulescu, după verdictul privind Roșia Montană: Nu este meritul unui guvern anume

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este o victorie a unora care au știut cum trebuie să deruleze acest proces, iar această echipă de avocați a fost angajată în 2016, a afirmat, pentru ȘtirileProTV, analistul politic Cristian Pîrvulescu.

Avocații au fost angajați în mandatul de ministru al Finanțelor al doamnei Dragu, actuala guvernatoare a Băncii Naționale a Republicii Moldova, deci nu este meritul unui guvern anume, a mai afirmat Cristian Pîrvulescu.

Pîrvulescu a menționat că deja prima decizie a fost luată și intrăm într-o altă atepă:

”Știm că acest caz care are aproape 30 de ani, istoria Roșia Montană a început în 1998, a însemnat enorm de multă corupție acumulată, enorm de mulți politicieni care au fost implicați, niciodată nu a fost deslușită această caracatiță am făcut noi generații de politicieni intervenind.

Din punct de vedere politic cei de la Gabriel Resources vor face toate eforturile posibile pentru a întoarce verdictul. Asta pentru că a fost cu majoritate, nu a fost cu unanimitate. O să fie foarte dificil pentru că odată ce a fost dat, el este executoriu deci nu cred că se mai pot întâmpla foarte multe lucruri, dar totuși, cred că vor mai fi câțiva ani în care se vor discuta probleme în instanțele specifice”.

De asemenea, Pîrvulescu a mai menționat că efectele politice deja se văd:

”Pe de altă parte, din punct de vedere politic deja vedem care sunt coordonatele și vor avea un rol pentru campania pentru prezidențiale.

Poate și pentru europene, și asta pentru că domnul Ciolacu s-a expus făcând declarații și este deja atacat, în special de Drulă, care folosește foarte bine acest subiect și a reușit să readucă în subiect jocul speculativ de la Roșia Montană.

Răspunsul domnului Ciolacu nu a fost unul foarte diplomatic, a fost chiar destul de surprins și a reacționat cu violență, aș putea spune, iar asta nu face decât să creeze probleme suficiente”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult