Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alexandru Stănescu, fratele social-democratului Paul Stănescu, a fost votat de Parlament în conducerea ANRE

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cine împarte, parte își face! Iată un proverb care pare mereu pe gustul politicienilor.

Alexandru Stănescu, fratele social-democratului Paul Stănescu, a fost votat de Parlament în conducerea Agenției pentru Reglementarea Energiei, deși nu are nicio experiență în domeniu. Și nu este singurul. Chiar în aceste zile, coaliția numește secretarii de stat și prefecții, iar prima șansă o au tot foști parlamentari, față de care partidele au diverse datorii. Alexandru Stănescu: „Asta e, ce să-i facem, așa suntem, suntem un neam mare, avem oameni care au învățat carte, era normal să ajungă în funcții."

Acum, neamului Stănescu i-a surâs din nou soarta. Cu fratele senator, Alexandru Stănescu a reușit să ajungă în conducerea Agenției Naționale pentru Reglementarea Energiei, unde sunt salarii și de 8.000 de euro lunar. A fost votat de Parlament, deși nu are vechime în domeniu, așa cum prevede regulamentul ANRE și nici nu a condus vreo instituție publică măcar 5 ani.

Ludovic Orban, deputat neafiliat: „El a lucrat la tractoare, probabil era nevoie la ANRE să-i învețe cum funcționează tractoarele."

Numirile politice, mai ales în eșaloanele doi și trei, nu sunt însă o noutate, iar foștii parlamentari fideli partidului prind astfel un post bun la stat. De exemplu, Mădălin Voicu a fost deputat timp de 20 de ani, iar ulterior, secretar de stat în Ministerul Culturii, funcție pe care se pregătește din nou să o ocupe. La fel și Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, care primește un post de secretar de stat în ministerul pe care l-a condus. Petre Daea spune însă că vrea să lucreze la partid și să ajute de la distanță.

Citește și
Fratele lui Paul Stănescu, propus de PSD la șefia ANRE: ”Avem dreptul să o facem”
Fratele lui Paul Stănescu, propus de PSD la șefia ANRE: ”Avem dreptul să o facem”

Petre Daea, fost deputat PSD: „Voi ajuta de la partid, voi fi alături de el tot timpul. La experiența pe care o am, vreau s-o folosesc și să-i alimentez și pe cei mai tineri cu toate plăcerea și cu toată libertatea."

După negocierile cu liberalii, social-democrații urmează să-și desemneze, în total, 42 de secretari din stat. Experiența lor va fi luată în calcul, susțin liderii partidului, însă prioritară este filiera politică. Liberalii vor rămâne cu 34 de secretari de stat, iar primii vizați sunt cei deja în funcție. Și nu doar în Guvern se face loc pentru foști parlamentari apropiați partidelor, ci și în instituțiile publice. În octombrie, de pildă, liberalii au numit-o pe Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, în consiliul de administrație al Tarom, funcție remunerată cu peste 12.000 lei pe lună. Pentru funcțiile de secretari de stat și prefecți, partidele fac doar propuneri, iar premierul Nicolae Ciucă are dreptul să le respingă.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult