Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adrian Severin: Serviciile secrete ar trebui să știe pe ce căi a corupt Comisia de la Veneția

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, eliberat din închisoare la începutul acestui an, a criticat dur pe Facebook raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, referitor la modificarea legilor justiției din România.

Severin a susținut că serviciile secrete române ”ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția”.

”Total de acord, numai ca atunci când o instituție prestigioasă precum Comisia de la Veneția, intră în asemenea jocuri mizerabile, fie asta și prin reprezentați de mâna a doua, ceva nu este în regulă în relațiile internaționale. În mod normal MAE ar trebui să clarifice situația la Strasbourg. Desigur, cu sprijinul serviciilor noastre secrete, care ar trebui să știe cine, prin ce mijloace și pe ce căi a corupt și compromis Comisia de la Veneția.” - a scris Severin pe rețeaua de socializare.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv de ÎCCJ în noiemnbrie 2016 la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, însă el a efectuat doar un sfert din pedeapsă, pentru că are peste 60 de ani.

Citește și
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine o conferinta de presa la sediul ministerului.
Tudorel Toader se delimitează de Legile Justiţiei, în forma criticată de Comisia de la Veneţia

Severin a fost dat în vileag de jurnalişti britanici în timp ce accepta bani ca să introducă amendamente în Parlamentul European. El și-a executat pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Mesajul său de pe Facebook a fost un răspuns la o postare a fostului ministrul al Apărării Ioan Mircea Pașcu. Acesta a susținut că opiniile exprimate în raportul preliminar al Comisiei de la Veneția nu sunt întotdeauna identice cu cele din raportul final.

”V-ați întrebat de ce recentul Raportul “critic” al Comisiei este unul special numit “preliminar/intermediar”?

Simplu, pentru ca autorul, recte Comisia de la Veneția, nu își permite sa scrie asemenea lucruri in raportul oficial!

De ce? Pentru ca, in raportul oficial, autorii nu își pot depăși atribuțiile, care exclud afirmațiile police, nesusținute juridic, dintr-un raport “preliminar/intermediar” ...

Aceasta este o confirmare ca inițiativa acestui raport “preliminar/intermediar” este politica, provine din țara și este destinată exclusiv consumului politic intern!

De aceea a și fost tratat, pe buna dreptate, ca atare de instituțiile serioase din România. A fost o mișcare la “iuțeală de mâna și nebăgare de seama”, menită sa ofere muniție apărătorilor statului paralel, “paralelilor”, cum le putem spune pe scurt. Cu același succes ca altele de același gen ...” - a afirmat Pașcu.

Comisia de la Veneţia a emis, recent, o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiţiei din România, formulând o serie de recomandări, între care menţinerea rolului preşedintelui şi al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunţarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor şefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluţiile procurorilor.

Experţii Comisiei de la Veneţia consideră că noile prevederi ar putea conduce la o presiune excesivă asupra judecătorilor şi procurorilor, subminând independenţa sistemului judiciar şi a membrilor săi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult