Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Acordul Politic Național, semnat joi. Partidele care au acceptat invitația lui Iohannis

Acordul Politic Național, un pact pentru garantarea rămânerii României în UE, va fi semnat joi în cadrul unei ceremonii publice la Palatul Cotroceni.

La eveniment vor participa, alături de președintele Iohannis, și șeful Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, președintele PRO România, Victor Ponta, și președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Politicienii care îl vor semna se angajează să modifice Constituția și să transpună în lege cele două întrebări ale referendumului pe justiție, dar să și revină asupra modificărilor controversate din codurile penale și din legile justiției.

Măsurile propuse de șeful statului nu se rezumă doar la implementarea în Constituție a celor două întrebări adresată la referendum - respectiv interdicția adoptării unor legi privind amnistia și grațierea corupților și a ordonanțelor de urgență în domeniul penal. Președintele propune reluarea dezbaterilor privind legile justiției și a codurilor penale, astfel încât acestea să fie puse în acord cu observațiile instituțiilor internaționale de drept.

Reacția Coaliției de la putere

Liderii Coaliției de la putere au transmis că șeful statului încearcă o ”șmecherie” și că, prin acest pact, își dorește de fapt susținerea tuturor formațiunilor pentru un nou mandat. Și nici nu vor ca referendumul constituțional să fie organizat simultan cu alegerile prezidențiale, idee lansată tot de Iohannis.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, critici dure la adresa Guvernului: ”OUG 114 arată calitatea deplorabilă a guvernării actuale”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult