Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Voluntarii care aduc un strop de bucurie de Crăciun. „Dragoste desculță” aduce pachete în cel mai sărac oraş al României

Your browser doesn't support HTML5 video.

În România, zeci de mii de copii nici măcar nu îndrăznesc să îi ceară ceva lui Moș Crăciun. Părinții abia au ce le pune pe masă, iar locurile în care trăiesc sunt uitate de autoritățile noastre.

Acolo, din fericire, ajung în acestă perioadă voluntarii care aduc daruri, un strop de lumină și speranță. În Vaslui, o specialistă în IT face minuni, iar în Botoșani, o polițistă de frontieră strânge daruri și încearcă să-i țină pe copiii sărmani aproape de școală.

Nici nu s-a luminat bine de ziuă şi Magda Săvuică îşi încarcă microbuzul cu daruri. De câţiva ani a lăsat Capitala şi o slujbă în IT pentru cel mai sărac oraş din România, Negreşti, Vaslui, unde a înfiinţat Asociaţia "Dragoste Desculţă". Aleargă prin noroaie, pe uliţe pe care trăieşte o Românie extrem de săracă şi ajută.

La vederea cadourilor, fețele copiilor se îmbujorează. Mogâldeţele încep să care pachetele colorate în casele care abia stau în picioare. Proiectul de acum se numeşte numeşte "Încalţă un înger".

Ştefania este clasa a patra. Își arată cizmele: „Sunt foarte frumoase, îmi plac. O să le port la şcoală. Mulţumesc pentru tot ce mi-aţi adus!”

Citește și
Americanul care și-a decorat mașina cu beculețe colorate. De unde s-a inspirat. VIDEO
Un american și-a decorat mașina cu beculețe colorate. De unde s-a inspirat. VIDEO

Peste drum, locuieşte bunica Maria. E singură. „A venit Moşul şi mi-a adus cadouri. Mă bucur, îs bătrâna şi nu mai pot, ajutorul îmi prinde bine” spune ea.

Magda Săvuică, „Asociația Fapte bune”: „Noi avem în grijă 17 comunităţi, asta înseamnă mii de oameni la care mergem constant. Încercăm să ajutăm copiii să meargă la şcoală, încurajăm părinţii şi le dăm şi ajutorul de care au nevoie”

Dorohoi, Botoşani. O ceată de colindători încărcaţi cu daruri intră în casa unei familii. Colindătorii sunt conduşi de Simona Suhan, o poliţistă de frontieră care a adunat 30 de voluntari. Strâng şi împart împreună daruri la zeci de familii. Pe lângă jucării şi mâncare, copiii au primit calculatoare şi tablete de pe care pot ţine pasul cu şcoala.

Simona Suhan: „Încercăm, să zicem, să educăm copiii, să îi îndrumăm să nu renunţe să meargă la şcoală pentru că eu consider că aici, în nordul Moldovei, educaţia este cheia succesului."

Un strop de normalitate. Asta primesc puștii şi comunităţile în care ajung cu daruri voluntarii, acum, de Crăciun. În jurul nostru sunt oameni care au nevoie de ajutor. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei. Căutaţi-i pe aceşti oameni şi oferiţi-le un motiv de bucurie. Orice ajutor contează. Când facem bine, ne facem bine!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult