Cât de periculoase sunt de fapt măștile de protecție. Recomandările oficialilor din domeniul sănătății
Potrivit specialiștilor, bebelușii și copiii nu ar trebui să poarte mască, deoarece există riscul de a se sufoca, transmite apnews.com.
Celelalte categorii de persoane pot purta aceste măști fără a-și risca sănătatea, în ciuda zvonurilor.
În zonele cu o răspândire rapidă a noului coronavirus, experții sunt de acord cu purtarea măștilor de protecție în spațiul public, pentru a preveni infectarea cu Covid-19.
Noul coronavirus se răspândește prin picăturile care ajung în aer în timp ce oamenii vorbesc, râd, cântă, tușesc sau strănută. Purtarea măștilor scade riscul ca alte persoane să intre în contact cu aceste particule.
Potrivit unui specialist din Texas, când nivelul de umiditate este ridicat, oamenii respiră mai greu prin mască, mai ales dacă nu au mai purtat înainte și nu sunt obișnuiți, însă a mai adăugat că măștile nu scad semnificativ nivelul de oxigen din organism.
„Corpul se adaptează destul de ușor pentru a menține nivelul corespunzător de oxigen atunci când este nevoie”, a mai spus acesta.
Mai mult decât atât, nu există dovezi care să demonstreze faptul că purtarea măștilor pot cauza infecții fungice sau bacteriene, potrivit unui expert în boli infecțioase. El a mai precizat că măștile de protecție de unică folosință pot fi folosite o singură dată, apoi ele trebuie aruncate le gunoi. Se recomandă ca alte tipuri de măști, precum cele din materiale textile, să fie spălate în mod regulat după ce sunt purtate.
Deși măștile pot fi incomode, oficialii din domeniul sănătății recomandă ca oamenii să se abțină din a-și atinge fața, deoarece mâinile sunt purtătoare de germeni și bacterii.
Sursa: Bianca Chirila
Etichete: coronavirus , specialisti , masti de protectie
Dată publicare: 02-07-2020 15:43