Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproape toți bolnavii de Covid-19 au dezvoltat imunitate. Studiul care oferă speranță

Aproape toate persoanele infectate cu Covid-19 au dezvoltat anticorpi și vor avea parte de un anumit tip de imunitate, susține un studiu efectuat în China, citat de Daily Mail.

Studiul a fost efectuat la Chongqing Medical University și a cuprins 285 de pacienți. Au fost avute în vedere cele două tipuri de anticorpi: imunoglobulina M (IgM), prezentă la scurt timp de la apariția infecției și care oferă protecție de scurtă durată, și imunoglobulina G (IgG), care oferă protecție pe o perioadă mai lungă.

Rezultatele au arătat că 95% dintre cei testați au prezentat ambele tipuri de celule care luptă contra virusului.

În prima săptămână de boală, la primii 216 pacienți, doar 40% dintre cazuri au avut un răspuns imun, cu imunoglobina M. Procentul a crescut la 95% în a doua săptămână. Toți au dezvoltat apoi și imunoglobina G.

Studiul a continuat cu alte 69 de persoane, iar, după 20 de zile, doar doi pacienți, mamă și fiică, nu au avut niciun fel de anticorpi.

Citește și
Rafila, despre testarea națională: Vor fi zeci de mii de teste, care să arate ce procent din populaţie a trecut prin boală
Rafila, despre testarea națională: Vor fi zeci de mii de teste, care să arate ce procent din populaţie a trecut prin boală

Cercetătorii chinezi au obținut un rezultat căutat în multe țări, inclusiv în România.

Rămân însă multe semne de întrebare. Nu se știe ce cantitate de anticorpi este necesară pentru o protecție totală și cât poate dura protecția oferită de răspunsul imun.

Avertismenul lansat de Nelu Tătaru

 

În România, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, luni seară, că studiul naţional care va demara din 1 iunie ne poate releva starea de imunizare a populaţiei.

Ministru precizează că, dacă avem o populaţie foarte puţin imunizată, putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic.

”Vom vedea dacă am avut o mare masă a populaţiei României imunizată, atunci vom putea spera că următorul val va fi unul de mică amploare şi atunci se va continua ca într-o gripă sezonieră. Dacă avem o populaţie foarte puţin imunizată, putem să ne aşteptăm la un al doilea val foarte puternic”, a mai spus Tătaru la Digi24, citat de news.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult