Modifica setarile cookie
Toate categoriile

David Popovici, dezarmant de sincer după triumful de la Paris. Gestul pe care l-a făcut după ce a devenit campion olimpic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Triumf impresionant la Paris. Înotătorul David Popovici a devenit campion olimpic la 200 de metri liber.  

După o cursă foarte strânsă a terminat la doar două sutimi de locul doi și a obținut astfel prima medalie pentru delegația noastră, dar și primul aur olimpic din istoria înotului masculin românesc. A primit felicitări pe internet de la mii de români fericiți.

David s-a calificat fără probleme, primul din seria lui, și în semifinalele cursei de 100 de metri liber.

David Popovici n-a condus cursa de la început, dar a reușit să se detașeze de ceilalți competitori pe ultimii 50 de metri.

David Popovici: „A fost o luptă de câine. Fix așa aș descrie-o. Pe ultimii 50 de metri îl vedeam pe american că e în fața mea, știam că neamțul e undeva în stânga. Mă bucur că am scris istorie pentru noi. Mi-am dat seama că sunt primul când am atins plăcuța pentru că ele au niște lumini pe ele. Euforie”.

Citește și
Ancuța Bodnar Simona Radiș
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioane olimpice en-titre, calificare spectaculoasă în finala probei de dublu vâsle feminin

Reporter: Au fost lacrimi de bucurie în tribune.

David Popovici: „Da, dar și la mine. Nu sunt eu cel mai deschis, dar am plâns și eu”.

Sportivul nostru a povestit cum a reușit să stăpânească presiunea uriașă din timpul competiției.

David Popovici: „Sunt o mie de gânduri în doar un minut și 44 de secunde. Mi-am tot repetat pe ultimii câțiva metri că nu am cum să mă dau bătut, că e acum ori niciodată, dacă nu împing cât de tare pot nu-mi pasă dacă mor acolo în piscină”.

Camelia Potec, medaliată cu aur la Olimpiada din 2004 de la Atena, l-a urmărit cu răsuflarea tăiată pe David din tribune.

Camelia Potec. vicepreședintele comitetului olimpic: „Am plâns și o să mai plâng. La două sutimi a reușit să o câștige, bravo lui”.

Mihai Covaliu, președintele comitetului olimpic: „Am spart gheața, așa cum ne așteptam, și această medalie vine într-o zi foarte foarte importantă pentru noi toți: Ziua Imnului Național. David confirmă că știe ce face, că este un sportiv experimentat, că are o echipă valoroasă în spate”.

David Popovici a postat pe Facebook un mesaj simplu: „Amor fati” - care în latină înseamnă „iubește-ți destinul”. Expresia a devenit celebră datorită filosofului german Nietzsche, care o explică prin îndemnul „Fă doar ceea ce tu singur poţi să faci”.

David Popovici este primul înotător român care urcă pe podium la Jocurile Olimpice după 20 de ani. Ultima oară s-a întâmplat în 2004, la Atena, unde Răzvan Florea a câștigat bronzul la 200 de metri spate.

Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device.

*Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry.   reporteri: Violeta Colgiu, Iulia Fătu

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult