Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jocurile Olimpice s-au încheiat cu un spectacol impresionant pe Stade de France. Cum a apărut Tom Cruise

Your browser doesn't support HTML5 video.

Staruri ale sportului, marelui ecran și muzicii au participat la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Într-o cascadorie ca în „Misiune Imposibilă”, Tom Cruise a coborât de pe acoperișul „Stade de France” pentru a prelua steagul Olimpic care a fost predat apoi orașului american - Los Angeles, gazda viitoarei ediții.

Tom Cruise a coborât în rapel pe stadion, și a preluat drapelul olimpic, apoi s-a urcat pe motocicletă și a plecat în trombă. Pentru a marca predarea ștafetei către Los Angeles, viitoarea gazda a Jocurile Olimpice, Cruise și-a continuat voiajul într-un film înregistrat în prealabil, în stil „Misiune Imposibilă”.

A fost văzut călătorind prin Paris și apoi către America, parașutându-se până la legendarul semn Hollywood, unde au fost adăugate, simbolic, cercurile olimpice.

Un alt moment de neuitat a fost al Voiajorului auriu un personaj fantastic, transportat în alt spațiu și timp, unde erau prezentate într-o manieră spectaculoasă momente importante din istoria omenirii şi a Jocurilor Olimpice. Nike, zeiţa victoriei care apare pe fiecare medalie olimpică, s-a întrupat în mijlocul scenei amintind de una dintre cele mai faiomoase statui expuse la Luvru.

Citește și
Rachael Gunn
Sportiva care a luat zero puncte la Jocurile Olimpice de la Paris. Prestația ei a divizat internetul. VIDEO

La ediția din 2024, România a obținut 9 medalii dintre care 3 de aur, 4 de argint și două de bronz. Adică mai multe decât la precedentele două ediții la un loc. Cu zestrea olimpică de la Paris, România a ocupat un onorabil loc 23 în clasamentul pe națiuni.

Thomas Bach, președinte IOC: „Ne-ați arătat de ce măreție suntem capabili noi, oamenii. Știm că Jocurile Olimpice nu pot crea pacea, dar Jocurile Olimpice pot crea cultura păcii care inspiră întreaga lume”.

În final, șapte sportivi și preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic au stins flacăra olimpică declarând oficial jocurile închise.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult