Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Sper să fie descalificat”. Maratonistul care a înfuriat spectatorii cu gestul său. VIDEO

Kenyanul Eliud Kipchoge a cucerit titlul de campion olimpic la maraton, duminică la Sapporo (Japonia), reeditând astfel performanţa reuşită în urmă cu cinci ani, la Jocurile de la Rio, informează AFP.

Kipchoge a fost cronometrat pe distanţa de 42,195 km în 2h 08 min 38 sec, devansându-i pe olandezul Abdi Nageeye, medaliat cu argint (2h 09 min 58sec) şi pe belgianul Bashir Abdi, care a intrat în posesia medaliei de bronz (2h 10 min 00 sec).

În condiţii dificile pentru o cursă pe distanţă lungă (aproximativ 27 de grade Celsius şi 80% umiditate), Kipchoge s-a distanţat de restul concurenţilor după kilometrul 30 şi nimeni nu i-a putut contesta victoria.

În timpul cursei însă, francezul Morhad Amdouni a fost protagonistul unui moment care este intens dezbătut pe rețelele de socializare.

Acesta a fost filmat cum dărâmă peste 20 de sticle de apă așezate pe o masă pentru ca sportivii să se hidrateze și să se răcorească, apucând-o pe ultima din rând. Atletul din spatele său a încercat să ia o sticlă, dar a rămas cu mâna goală.

Citește și
Jocurile Olimpice. Mai mulți sportivi australieni s-au urcat beţi în avionul de întoarcere de la Tokyo
Jocurile Olimpice. Mai mulți sportivi australieni s-au urcat beţi în avionul de întoarcere de la Tokyo

Gestul lui Amdouni a fost împărțit comentatorii în două tabere. În timp ce unii consideră că gestul a fost intenționat, alții spun că i-ar fi fost greu să apuce o sticlă din mișcare. Pe rețelele sociale însă, reacțiile au fost foarte vehemente, acesta fiind criticat pentru răutatea sa, având în vedere condițiile meteo dificile în care s-a desfășurat cursa.

Morhad Amdouni a ocupat locul 17.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult