Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exclus de la Jocurile Olimpice. Un mare antrenor american trebuie să părăsească Parisul

Rana Reider, antrenorul unor atleţi de prim plan ca italianul Marcell Jacobs şi canadianul Andre De Grasse, a fost exclus de la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Comitetul olimpic canadian i-a revocat acreditarea, scrie L'Equipe.  

Antrenorul lui Marcell Jacobs, campion olimpic la 100 m la Tokyo, şi Andre De Grasse, campion olimpic en titre la 200 m, va trebui să părăsească Parisul. Specialistului la sprint Rana Reider i-a fost retrasă luni acreditarea pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 de către Comitetul Olimpic Canadian (COC), privându-l de acces pentru restul competiţiei.

„Duminică, 4 august, am fost fost puşi la curent despre noi informaţii cu privire la oportunitatea menţinerii acreditării domnului Reiner de către Echipa Canadei la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. După discuţii cu Athletics Canada, s-a decis ca acreditarea domnului Reider să fie revocată'', a spus COC într-un comunicat.

Această decizie, care intră în vigoare imediat, vine la trei zile după ce World Athletics a pus sub semnul întrebării prezenţa lui Rana Reider la Jocurile Olimpice de la Paris.

Centrul american pentru un sport sigur (USCSS), o organizaţie care lucrează pentru a crea o comunitate sportivă în care participanţii pot lucra şi învăţa împreună fără a suferi abuzuri emoţionale, fizice sau sexuale, îl acuză pe Reuder de „comportament abuziv sexual'' faţă de un sportiv care avea 18 ani, pe când antrenorul avea 44 de ani, în urmă cu zece ani.

Citește și
jocurile olimpice paris
Programul sportivilor români de la Jocurile Olimpice, pe 5 august. Șanse la medalii

Reider, care a recunoscut faptele, susţinând teza consimţământului, a primit apoi o perioadă de probă de un an în mai 2023 şi a fost autorizat să continue activitatea de antrenor cu condiţia să fie în prezenţa unui alt adult. Duminică, The Times a dezvăluit că trei femei au început acţiuni legale împotriva antrenorului, inclusiv pentru abuz sexual.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult