Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune Dragoș Bucur despre boala cu care a fost diagnosticat în 2002. Schimbările făcute

Your browser doesn't support HTML5 video.

Actorul Dragoș Bucur spune că diabetul, care este o afecțiune mortală, l-a ajutat să scape de alte probleme de sănătate, după ce s-a autoeducat și și-a schimbat radical stilul de viață.

Viaţa unui om se schimbă radical atunci când este diagnosticat cu diabet. Trebuie să aibă grijă ce şi cât mănâncă, iar cei diagnosticaţi cu diabet de tip 1 sunt de cele mai multe ori dependenţi de insulină şi ajung să facă sute de injecţii.

Cauzele sunt în general genetice şi, din păcate, boala nu poate fi prevenită. 

Dragoș Bucur a aflat în 2002 că are diabet, iar de atunci a învățat să adopte un anume stil de viață, care l-a ajutat foarte mult.

Într-un interviu acordat corespondentului Pro TV Vitalie Cojocari, actorul a mărturisit că uneori glumește pe această temă, spunând că dacă nu ar fi avut diabet ... probabil ar fi suferit de multe alte boli.

Citește și
Visuri la Cheie
Povestea tragică a familiei din prima ediție „Visuri la Cheie”. Cum au rămas 3 copii orfani

”Nu e o boală care să te îngenuncheze. Nu știu cum să spun, dar sunt 2 categorii de oameni care aud asta, diabeticii și non-diabeticii. Diabeticii cam știu despre ce vorbesc eu, există un soi de auto-educare pe care trebuie s-o aplici și odată făcută asta lucrurile devin mult mai ușoare decât îți închipui, și pe mine chestia asta m-a ajutat. Eu glumesc uneori și spun că dacă nu aveam diabet aveam multe alte boli. Dar având diabet, a trebuit să elimin multe alte lucruri dăunătoare din viața mea.” - spune actorul.

De altfel, Dragoș recunoaște că această boală mortală l-a disciplinat ”foarte mult” și susține că nu regretă ”cu adevărat” că suferă de această boală.

”Pentru non diabetici e chestia asta, mamă, când auzi de diabet e așa ceva ... știi din filme, ai mai auzit pe la televizor, o chestie, așa, foarte ciudată. Nu e așa! Pur și simplu e o afecțiune care îți mai reglează cantitatea de zahăr din sânge. Trebuie să găsești un echilibru între cât mănânci și câtă insulină îți faci. Și asta te duce la matematică, la nutriție, la echilibru, la cunoașterea felului în care corpul tău reacționează în diverse situații. Ce să zic? Repet, pe mine m-a ajutat.

Nu spun că dacă aș putea să mă vindec mâine nu m-aș vindeca, Doamne ferește! Dar nu regret cu adevărat că mi s-a întâmplat treaba asta, că am avut foarte multe lucruri de câștigat pe lângă.” - a mai spus Dragoș Bucur.

La nivel naţional sunt peste 800.000 de români care sunt bolnavi de diabet, respectiv 12,4% din nivelul populaţiei României

Interviul integral cu Dragoș Bucur poate fi vizionat AICI. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult