Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Vor arde”. Rusia, amenințare directă la adresa SUA. Gestul pe care americanii nu trebuie să îl facă împotriva Kremlinului

Kremlinul a lansat, miercuri, o nouă amenințare la adresa Statelor Unite și a țărilor occidentale, despre care a subliniat că „se joacă cu focul”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat, miercuri, că forțele armate ale Rusiei continuă să distrugă tancurile Statelor Unite pe câmpul de luptă.

"Și dacă avioanele americane survolează teritoriul nostru, nu am nicio îndoială că și militarii noștri curajoși se vor asigura că aceste avioane ard și cad", a declarat Peskov la un eveniment.

Mai mult, purtătorul de cuvânt a declarat că țările occidentale "se joacă cu focul", dorind să deschidă discuții privind o eventuală trimitere a trupelor lor armate în Ucraina, potrivit agenției de presă Baha.

Un nou incident aviatic în Marea Neagră

Marți, Rusia a afirmat că a ridicat de la sol un avion de vânătoare pentru a intercepta trei avioane militare franceze care se apropiau de granița sa deasupra Mării Negre.

Citește și
serghei soigu
Șoigu anunță că Rusia își întăreşte forţele militare în nord-vestul şi vestul ţării ca răspuns la consolidarea NATO

"La apropierea avionului de vânătoare rus, aparatele militare străine au făcut stânga împrejur", a anunţat Ministerul Apărării rus înt-un comunicat, precizând că acestea erau două aparate Rafale (foto) şi un avion radar al armatei franceze.

"Aparatul rus s-a întors fără probleme pe aerodromul său. Nu a existat o încălcare a frontierei statului rus", a mai precizat ministerul de la Moscova.

Interceptarea este o operaţiune ce vizează să se vină în întâmpinarea unui avion considerat că se află prea aproape de un spaţiu aerian sau că a pătruns în acesta.

Incidentele ce implică avioane ruse şi aparate ale statelor din NATO, din care face parte Franţa, sunt relativ frecvente şi au avut loc încă înainte de izbucnirea războiului rus împotriva Ucrainei.

Ele au adesea loc deasupra Mării Negre, dar şi în Marea Baltică şi alte zone, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Incidentul de marţi intervine însă în condiţiile în care preşedintele francez Emmanuel Macron nu a exclus săptămâna trecută posibilitatea de a fi trimise trupe occidentale în Ucraina, o eventualitate respinsă de majoritatea aliaţilor occidentali.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult