Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Va fi următorul masacru din acest secol” – o tânără descrie viața din Rafah în timp ce oamenii așteaptă ca Israelul să atace

O tânără care locuiește în Rafah a declarat pentru Sky News că o ofensivă terestră israeliană în orașul ei ar putea fi un masacru.

Daiana Albukhari a arătat lo zonă mică a școlii în care stă împreună cu familia ei, alături de multe altele.

Spațiul ei, pe care îl împarte cu alți cinci membri ai familiei sale, include un pat, făcut din câteva pături și perne și câteva rafturi.

Saci de nisip au fost puși la îndemână în cazul în care zona este atacată, a spus ea.

"Nu există electricitate, mâncare, apă curată. Trebuie să stai ore în șir la coadă pentru a face un duș sau pentru a folosi toaleta", a spus ea.

Ea a explicat că oamenii din adăpost anticipează un atac la sol israelian în curând - ceva ce Israelul a semnalat că ar putea avea loc.

Forțele de Apărare Israelului au spus că Rafah găzduiește ultimul bastion al Hamas rămas în Gaza.

„Ne așteptăm ca forțele israeliene să vină la Rafah foarte curând, iar oamenii de aici sunt atât de deprimați”, a spus Daiana.

„Oamenii spun că va fi următorul masacru din secolul modern sau că ne vor duce în Egipt. Oamenii nu vor să meargă în Egipt. Sunetele bombardamentelor sunt non-stop și se apropie în fiecare zi”, spune Daiana.

Într-un mesaj adresat guvernelor din întreaga lume, ea a avertizat că un masacru este „aproape” și a cerut ajutor.

„Pentru toți oamenii liberi, ce altceva mai doriți să vedeți pentru a opri acest lucru, vreți să vedeți tancuri israeliene călcându-ne corpurile?” ea a intrebat.

„Dacă lumea ar vrea să oprească asta, s-ar opri”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult