Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Unde te vezi peste cinci ani?”: Un expert în recrutare clarifică de ce nu ar trebui să-ți pese de această întrebare

Unde te vezi peste cinci ani? Este o întrebare pe care majoritatea oamenilor și-au pus-o sau a fost pusă în interviurile de angajare, de mentori, consilieri de carieră sau chiar doar de părinți.

Dar nu este o întrebare despre care oamenii ar trebui să fie cu adevărat îngrijorați, a declarat Aneesh Raman, vicepreședinte și expert în forța de muncă la LinkedIn, pentru CNBC Make It.

„Nu vă faceți griji pentru cinci sau 10 ani de acum înainte”, a spus el.

Acest lucru ar putea părea contraintuitiv la început, dar pe măsură ce piața muncii și locurile de muncă în sine evoluează rapid datorită dezvoltărilor tehnologice precum inteligența artificială, planificarea pentru viitor poate fi dificilă.

Pur și simplu nu știm ce locuri de muncă vor exista chiar peste câțiva ani, a spus Raman. „Singura constantă pentru următorul deceniu va fi schimbarea”, a adăugat el.

În loc să vă gândiți la ce titlu de post sau rol doriți, Raman sugerează să vă concentrați pe ceea ce doriți să faceți, ce abilități să dezvoltați și să le folosiți într-un mod eficient și de impact.

„Cele mai importante sunt abilitățile”, a spus Raman. Dezvoltarea acestora ar trebui să fie punctul central al carierei timpurii a oricui, a explicat el, adăugând că unde și cum se întâmplă asta este secundar.

„Angajatorii sunt interesați de toate abilitățile pe care le veți aduce organizației, indiferent de locul în care le-ați învățat”, a spus el.

Datele arată că angajatorii acordă o atenție din ce în ce mai mare competențelor – de exemplu, recrutorii au șanse de cinci ori mai mari să caute candidați pe baza abilităților decât alte atribuții, cum ar fi diplomele universitare, a descoperit LinkedIn.

„Odată ce ai acumulat o expertiză adevărată, următorul pas este să te întrebi cum poți aplica ceea ce știi la o problemă specifică sau la un subiect care te pasionează”, a spus Raman.

Pe lângă abilități, învățarea ar trebui să fie un alt punct cheie și merge mână în mână cu capacitatea de a se adapta pe o piață a muncii în continuă schimbare.

„Găsește-ți drumul către dragostea de a învăța, în care ești entuziasmat de învățare pentru că ești curios și hotărât să te perfecționezi în anumite abilități sau în anumite domenii de expertiză”, a spus Raman.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult