Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Un drept natural şi un răspuns meritat”. Hamas, despre atacul iranian cu drone asupra Israelului

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a calificat atacul iranian cu drone și rachete balistice şi de croazieră împotriva Israelului, „un drept natural şi un răspuns meritat”.    

„Noi, în cadrul Mişcării de Rezistenţă Islamică (Hamas), considerăm operaţiunea militară desfăşurată de Republica Islamică Iran împotriva entităţii sioniste ocupante un drept natural şi un răspuns meritat la crima de a ataca consulatul iranian din Damasc”, a declarat grupul armat într-un comunicat citat de EFE și Agerpres.

În total, şapte membri ai Gărzii Revoluţionare şi şase sirieni au murit în bombardamentul atribuit Israelului asupra consulatului iranian din Damasc de la 1 aprilie, pentru care, aşa cum se întâmplă de obicei în acest tip de cazuri, Israelul nu şi-a revendicat responsabilitatea.

Hamas a cerut, de asemenea, restului ţărilor arabe, „popoarelor libere ale lumii şi forţelor de rezistenţă din regiune” să-şi continue sprijinul pentru „libertatea şi independenţa” poporului palestinian, cu referire la războiul pe care Israelul îl poartă în Fâşia Gaza şi care s-a soldat până acum cu peste 33.600 de morţi în peste şase luni de conflict.

Iranul a lansat, sâmbătă, peste 300 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc. Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, însă acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit.

Citește și
Fasia Gaza
Zeci de palestinieni au fost uciși în Gaza, chiar în timp ce un oficial Hamas promitea că o să "spargă" Israelul

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian, care nu recunoaşte Republica Islamică.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult