Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Umbra morții”, singurul comandant supraviețuitor din vechea gardă a Hezbollah. SUA oferă 7 milioane de dolari pe capul său

Talal Hamiyah, comandant de rang înalt ai Hezbollah, responsabil pentru atacuri împotriva evreilor și israelienilor din străinătate, nu a fost prezent la întâlnirea din 28 septembrie a șefilor grupării șiite din buncărul bombardat de Israel în Beirut.

După ce Consiliul Shura al Hezbollah l-a desemnat pe Hashem Safieddine drept noul secretar general al organizației după asasinarea lui Hassan Nasrallah, Israelul și SUA îl caută acum pe Talal Hamiyah. Acesta conduce Unitatea 910, însărcinată cu țintirea israelienilor și a evreilor din străinătate.

Până în prezent, Talal Hamiyah a reușit să evite tentativele de asasinat, știind că Israelul îl caută și că americanii au oferit o recompensă de 7 milioane de dolari pe capul său, scrie ynetnews.com.

Supranumit „Umbra morții”, individul conduce Unitatea 910 a Hezbollah, cunoscută ca „Unitatea din umbră” sau „Unitatea neagră”, care a fost înființată în 2020, după asasinarea de către SUA a comandantului de rang înalt al Forței Quds a Gardienilor Revoluției Iraniene în Irak, pentru a efectua atacuri împotriva israelienilor și evreilor din străinătate, dar și împotriva americanilor.

Hamiyah are legături strânse cu șefii IRGC, care are baze în țările care fac parte din axa șiită (Iran, Siria, Irak și Yemen) și în anumite state din Africa și întreține relații strânse cu organizațiile criminale internaționale din întreaga lume.

Citește și
armata israel, tancuri israel
Israelul a trimis o a treia divizie în Liban. Răspunsul Hezbollah a fost unul devastator

Agenții lui Hamiyah recrutează, strâng fonduri și asamblează explozibili, chiar și în America Latină.

Înainte de a ajunge la vârful Hezbollah, Talal Hamiyah a lucrat ca funcționar la aeroportul din Beirut. Doi ani mai târziu, la mijlocul anilor '80, s-a alăturat grupării libaneze, ajungând în funcții de nivel înalt.

Până în prezent, este căutat în multe țări, inclusiv în SUA. El părăsește Libanul doar pentru a vizita Iranul, Irakul sau Siria.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult