Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie care suferea de o boală în fază terminală a murit după ce a apelat la sinuciderea asistată. „Sunt atât de fericită”

O femeie din Connecticut, care a militat pentru extinderea accesului la legea din Vermont care permite persoanelor bolnave în fază terminală să primească medicamente letale pentru a-și pune capăt vieții, a murit, joi.

Evenimentul a fost numit de soțul ei „confortabil și liniștit”, exact așa cum și-a dorit, scrie AP.

Lynda Bluestein, care suferea de cancer în fază terminală, și-a pus capăt zilelor prin administrarea medicamentelor prescrise.

Ultimele ei cuvinte au fost: „Sunt atât de fericită că nu mai trebuie să fac asta (să sufăr)”, a scris, joi, soțul ei, Paul, într-un e-mail adresat grupului Compassion & Choices.

Organizația a intentat un proces împotriva statului Vermont în 2022 în numele lui Bluestein, din Bridgeport, Connecticut, și al Dianei Barnard, un medic din Middlebury.

Citește și
bloc
„Am auzit o bubuitură, am văzut-o pe jos”. Mărturii șocante în cazul femeii care ar fi fost aruncată de la balcon de soțul ei

În proces a fost evidențiat faptul că cerința de rezidență din Vermont în așa-numita sa lege privind alegerea și controlul pacientului la sfârșitul vieții a încălcat clauzele privind comerțul, protecția egală și privilegiile și imunitățile din Constituția SUA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult