Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Noua tactică” a Hezbollah de a combate apărarea antiaeriană israeliană. De ce nu mai este eficient Iron Dome

Hezbollah-ul cu sediul în Liban a adoptat „aproape sigur” o nouă tactică care îl ajută să evite apărarea aeriană israeliană, potrivit think tank-ului din SUA Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Israelul are una dintre cele mai extinse matrice de apărare aeriană de pe planetă, ”Iron Dome”, fabricat în SUA fiind cea mai recunoscută piesă de echipament.

Pentru a-și eficientiza rachetele și dronele de apărare, Hezbollah a început să folosească „foc indirect”, a spus ISW.

ISW a citat exemple în care Hezbollah a lansat o combinație de drone ofensive, rachete și rachete de precizie într-un oraș, lansând în același timp și alte atacuri în altă parte.

Această tactică, în care „focul indirect imprecis” este folosit pentru a masca loviturile de precizie în altă parte, devine din ce în ce mai comună în rândul grupurilor de proxy iraniene, a spus ISW.

„Dezvoltarea acestei tactici este un produs secundar al procesului de învățare al Hezbollah-ului de-a lungul unui an în timpul campaniei sale de represalii care vizează site-uri civile și militare din nordul Israelului, începând cu octombrie 2023”, a spus sursa citată. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult