Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Norii erau un negru intens”. O furtună nemiloasă a lovit Statele Unite. Rafalele au măturat totul în cale | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nu doar europenii luptă voinicește cu nămeții și gerul, ci și americanii. O furtună de zăpadă s-a dezlănțuit în centrul Statelor Unite, în timp ce estul și sudul sunt răvășite de tornade și precipitații abundente.

Zeci de milioane de americani au fost avertizați să stea pe cât posibil pe acasă, pentru că vremea se va înrăutăți în zilele următoare.

O furtună nemiloasă a lovit inițial coasta de est, după care s-a îndreptat spre sudul Statelor Unite. Imaginile filmate dintr-o mașină de poliție surprind dezlănțuirea vântului, care bate cu aproape 100 de kilometri pe oră.

Rafalele s-au transformat la un moment dat într-o tornadă, care a măturat totul în cale cu o forță incredibilă.

Cei care stau în orășelul Panama din Florida au avut mare noroc după ce vijelia le-a luat pe sus acoperișurile caselor. Forța vântului a dislocat pur și simplu din fundație câteva locuințe, astfel încât par că le zdruncina un cutremur puternic.

Citește și
pescari disparuti
Pescari dispăruți în lacul Siutghiol, după ce au ieșit pe timp de cod galben de vreme rea. Ar putea fi prinși în plase

Femeie: „Norii erau un negru intens”.

Între timp sunt în vigoare avertizări de inundații în orașe mari precum Atlanta, Washington DC, Philadelphia sau New York, iar în Midwest, în centrul țării, face legea viscolul. Furtuna de zăpadă a măturat suprafețe întinse în Colorado, Michigan, Kansas, Nebraska și Iowa. Ninsoarea s-a așternut pe alocuri în straturi de o jumătate de metru. Viscolul i-a chinuit cumplit pe caii ținuți într-un grajd din Hartman, Colorado. Stăpânul i-a găsit dimineața acoperiți cu totul de zăpadă înghețată.

Vremea rea a dat peste cap planurile de călătorie a mii de oameni. Peste 800 de zboruri au fost anulate, iar alte câteva mii au avut întârzieri. Cele mai multe probleme au fost pe aeroporturile din Atlanta, Dallas, Miami și Washington D.C.

Dincoace de ocean, dacă Scandinavia a scapăt de ger, centrul Europei rămâne în stăpânirea iernii. Zăpada viscolită a perturbat serios traficul în nord-estul Cehiei, unde temperaturile au scăzut până la minus 20 de grade Celsius.

Iarna are, totuși, și părțile ei pitorești. În Ungaria, vântul și frigul au creat un peisaj fascinant pe malul lacului Balaton.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult