Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Mamă, e un dezastru! Uitați-vă ce explozie!”. Cum s-a produs accidentul cumplit din Italia, unde 21 de oameni au murit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 21 de oameni au murit marți seară, în Italia, după ce autocarul în care se aflau a căzut circa 15 metri în gol, de pe un pasaj peste calea ferată.

Între cei care și-au pierdut viața se numără și doi copii. Autoritățile au activat imediat planul roșu de urgență și peste o sută de pompieri au intervenit la locul accidentului.

15 pasageri au fost duși de urgență la spitalele din regiunea Veneto, mulți dintre ei în stare foarte gravă.

Atenție, detalii și imagini care vă pot afecta emoțional.

Copil: „Mamă, mamă, e un dezastru! Uitați-vă ce explozie!” Tragedia s-a produs marți seară, în jurul orei 8, ora locală. Autocarul a căzut pe șinele de cale ferată de sub pod, și a luat foc în urma impactului. Drept urmare, o parte dintre trupurile celor care au pierit în accident au fost carbonizate. Pompier: „Autobuzul care, după cum ați văzut, a căzut în gol, după ce a ieșit de pe șosea, de la o înălțime de peste zece metri. Este un autobuz electric, alimentat de baterii, și a luat foc instantaneu. Toți cei aflați în interior au fost cuprinși de flăcări. Așa că vă puteți închipui ce imagini de coșmar i-a întâmpinat aici pe pompieri. Am încercat să stingem incendiu și să scoatem oamenii cât mai repede. Dar a fost nevoie de mai bine de o oră pentru a-i scoate pe toți. Din păcate, sunt 19 victime, care au pierit pe loc și sunt încă, iar alte două au murit în spital.” Printre victimele au fost identificați mai mulți cetățeni ucraineni, germani și francezi. Pompier: „Din pacate, da. Am găsit și două cărucioare. Am văzut o fetiță mică și una mai mare. Poate mai sunt și alți copii în spital.” În continuare nu este clar din ce cauze a ieşit autobuzul de pe șosea pe pasajul suprateran Vempa, și a rupt parapetul de protecţie înainte de a plonja în gol. Șoferul autocarului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, angajat al unei companii naționale din Italia, a pierit și el în accident. El avea peste 7 ani de experiență în domeniul transporturilor. Presa italiană spune că este posibil să i se fi făcut rău la volan, având în vedere că nu sunt urme de frână pe șosea. Premierul italian Giorgia Meloni a transmis condoleanțe familiilor victimelor, și a dat asigurări că urmărește îndeaproape evoluția anchetei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult