Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Lanț uman” în Hong Kong. Elevii din peste 120 de școli au luat parte la „drumul libertății”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai mulți elevi din peste 120 de școli din Hong Kong au luat parte la o acțiune numită „drumul libertății”, înainte de începerea cursurilor.

Aceștia au stat ținându-se de mână, în uniforme, mulți dintre ei cu fețele acoperite de măști, informează Daily Mail. Copiii au militat pentru protestatarii anti-guvernamentali. De asemenea, au cerut și ajutorul presedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a elibera orașul. Ca răspuns, guvernul din Hong Kong a avertizat asupra amestecului unor oficiali în problemele interne ale fostei colonii britanice. Mass-media chineze au relatat luni că Hong Kong-ul este o parte inseparabilă a Chinei și orice formă de secesionism „va fi zdrobită”. Protestatarii continua să ceară răspunsul celor cinci cereri ale lor, printre care eliberarea protestatari.lor din arest și libertatea Hong Kong-ului de a-și alege proprii lideri. Zeci de mii de demonstranți au participat și la marșul spre consulatoul american din Hong Kong duminică după-amiază, solicitând Congresului SUA să permită sancționarea oficialilor din acest teritoriu care au suprimat libertăți importante. De asemenea, protestatarii au purtat steaguri americane și bannere în engleză cu mesaje precum „Rezistați Beijingului, eliberați Hong Kong” și „Sancțiuni împotriva celor care încalcă libertatea, justiția și umanitatea”. Şefa executivului local Carrie Lam a retras oficial o lege privind extrădarea în această săptămână, cea care a declanşat protestele în urmă cu trei luni, dar decizia nu pare să-i fi calmat pe protestatari.

Protestul de sâmbătă s-a axat asupra înmânării unei petiţii care le cere congresmenilor americani să semneze o lege privind drepturile omului şi democraţia în Hong Kong.

Legea, care urmează a fi dezbătută la nivel de comisii în Congres, va permite SUA să revoce vizele sau să le îngheţe bunurile locuitorilor din Hong Kong care au încălcat drepturile omului în teritoriul chinez semiautonom.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
Carrie Lam
Liderul de la Hong Kong va retrage oficial proiectul de lege privind extrădarea

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult