Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Israel asasin, afară din Palestina". Mii de oameni au protestat în Istanbul faţă de asasinarea liderului politic al Hamas

Mii de oameni au protestat sâmbătă în faţa faimoasei biserici Hagia Sophia din Istanbul, transformată în moschee, în contextul asasinării în această săptămână la Teheran a liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, atribuită Israelului, informează EFE.

Protestatarii, convocaţi de mai multe organizaţii islamiste, au mărşăluit din Piaţa Baiazid, lângă Marele Bazar, spre Hagia Sophia, purtând fotografii cu Haniyeh şi steaguri palestiniene. "Israel asasin, afară din Palestina" sau "rezistenţa continuă, trăiască Hamas" au fost câteva dintre scandările celor prezenţi, potrivit postului de televiziune turc NTV. Hamas este desemnată organizaţie teroristă de către Statele Unite şi Uniunea Europeană, dar preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan insistă că este o organizaţie legitimă de eliberare naţională, aminteşte EFE. Vineri a fost declarată zi de doliu naţional în Turcia în memoria lui Haniyeh. În plus, o rugăciune funerară în cinstea sa a fost difuzată în toate moscheile din Turcia. Ministrul de externe turc Hakan Fidan, precum şi şeful serviciilor secrete, Ibrahim Kalin, şi alţi înalţi oficiali au participat vineri la înmormântarea lui Haniyeh în Qatar. Turcia pledează pentru rezolvarea războiului din Gaza prin înfiinţarea unui stat palestinian vecin cu Israelul, în conformitate cu graniţele din 1967, care includeau Cisiordania, Ierusalimul de Est şi Fâşia Gaza. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult