Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Închisoarea canibalilor” îi așteaptă pe teroriștii de la Moscova. De ce este numită „Delfinul negru”

Teroriștii responsabili de masacrul de la Moscova riscă să fie încarcerați în faimoasa închisoare rusească „Delfinul Negru”, raiul canibalilor, criminalilor în serie și pedofililor.

În această închisoare infernală, supranumită "insula iadului", se află 700 dintre cei mai nemiloși pedofili, canibali și criminali în serie din Rusia.

Din închisoarea de înaltă securitate, situată în apropiere de granița cu Kazahstan, este aproape imposibil de evadat, deoarece deținuții sunt supravegheați non-stop.

„Delfinul Negru” este una dintre cele mai vechi închisori din Rusia, unde sunt în detenție 700 de persoane care, însumat, au ucis peste 3.500 de persoane, arată publicația „The Sun”. Închisoarea este populată cu cei mai periculoși infractori, precum asasini, criminali în serie, canibali și teroriști ceceni, iar acolo ar putea ajunge teroriștii din Moscova după ce au deschis focul în sala de concerte din oraș, ucigând 137 de persoane, inclusiv copii.

Într-un interviu pentru documentarul National Geographic „Inside Inside Russia's Toughest Prisons”, gardianul Denis Avsyuk spunea: „Principala infracțiune comisă de condamnații de aici este crima. Dar avem și maniaci, pedofili și teroriști. Nu-ți vine să-i numești oameni. Nu am simțit niciodată nicio empatie pentru ei".

Citește și
Michael Rockefeller
Un milionar care a dispărut acum 60 de ani a fost văzut trăind printre membrii unui trib de canibali

Închisoarea poartă numele unei sculpturi de delfin, creată de deținuți, care tronează pe iarba din fața recepției. Deținuții sunt izolați în celule în spatele a trei rânduri de gratii și au voie să iasă din celulă doar 90 de minute pe zi, pe care le petrec într-o curte betonată. Ei sunt supravegheați 24 de ore din 24, fiind verificați de gardieni la fiecare 15 minute, iar celulele au camere cu circuit închis.

Mănâncă supă cu pâine de patru ori pe zi, iar atunci când sunt transportați în afara celulelor sunt forțați să meargă aplecați, și uneori chiar legați la ochi. În această închisoare se află și celebrul canibal Vladimir Nikolaevici Nikolaev, care a dat o parte din carnea victimelor sale unei cunoștințe pentru familie, spunându-le că este carne de "cangur".

Mărturii din infern

Nikolai Astankov – fost deținut - a declarat pentru National Geographic: „Dacă te gândești în mod constant la ceea ce este aici, la ceea ce te așteaptă, la faptul că nu te vei libera niciodată, că ești lăsat aici singur, pur și simplu nu vei răzbi". Astankov a fost încarcerat pentru că a ucis o întreagă familie și apoi le-a ars cadavrele în pădure.

El a adăugat: „Ești filmat în permanență în celula ta, așa că ești supravegheat non-stop. De asemenea, există detectoare de lumină și de mișcare, în plus, la fiecare 15 minute, un gardian trece printre celule, așa că trebuie să fii în permanență atent".

Închisoarea a stârnit controverse în ultimii ani, după ce a fost comparată de militanți cu maleficele gulaguri sovietice, iar deținuții s-au automutilat în semn de protest față de condițiile de trai.

Procesul teroriștilor de la Crocus începe pe 22 mai

Informații din surse guvernamentale ruse arată că cei patru bărbați acuzați de Rusia de atentatul de la Crocus din 22 martie și-ar putea petrece acum tot restul vieții în închisoarea Delfinul Negru.

Dalerdzhon Mirzoyev, în vârstă de 32 de ani, Saidakrami Rachabalizoda, (30 de ani) Mukhammadsobir Fayzov, (19 ani), și Shamsidin Fariduni, (25 de ani), ar putea fi condamnați la închisoare pe viață.

Rachabalizoda și Fariduni au pledat vinovați la unele dintre acuzațiile care li se aduc, în timp ce Mirzoyev „și-a recunoscut vina în totalitate". Fayzov a fost, de asemenea, acuzat de acte de terorism și toți patru sunt ținuți deocamdată în arest preventiv în așteptarea procesului care va începe la 22 mai.

Vladimir Putin a declarat duminica trecută zi de doliu național, după ce a promis că îi va pedepsi pe toți cei care se află în spatele atacului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult